Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za i protiv

Mladi HNS-a zahtijevaju legalizaciju prostitucije i 'lakih' droga, HDZ oštro protiv

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Vladin prijedlog o kažnjavanju korisnika usluga prostitucije, Mladi HNS-a su reagirali zahtjevom za legalizaciju prostitucije i 'lakih' droga. Odmah su se javili i HDZ-ovci koji se prijedlogu protive.

Nakon što je Vlada Saboru nedavno uputila prijedlog Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, u javnosti se povela rasprava o odredbi da se ubuduće, osim prostitutke, kažnjavaju i korisnici njihovih usluga.

Pročitajte i ovo Ilustracija Policija istražuje slučaj Rus u Beogradu unajmio prostitutku: Večer za zabavu pretvorila se u noćnu moru Ilustracija braća Panić FOTO Zgodnim maserkama obećavali zaradu 100 eura na dan: Vučićeva kumčad na policijskoj tjeralici zbog prostitucije, pobjegli u Hrvatsku

>> Što mislite o legalizaciji prostitucije i lakih droga?

Sam premijer Zoran Milanović na sjedinici Vlade rekao je da o tome treba ozbiljno raspraviti, spominjući različita rješenja kakva postoje u, primjerice, Austriji i Njemačkoj (ondje je prostitucija legalna) ili Švedskoj i Norveškoj (ondje se kažnjavaju samo klijenti, a ne prostitutke).

U međuvremenu su Mladi HNS-a najavili akciju kojom će zahtijevati legalizaciju korištenja seksualnih usluga u Hrvatskoj.

'Smatramo da bi se legalizacijom prostitucije smanjilo širenje spolnih bolesti i obvezalo osobe na korištenje zaštite te redovite zdravstvene kontrole. Zabranom, prostitucija ostaje mračna zona u kojoj dominiraju organizirani kriminal, krijumčarenje, izrabljivanje te tjelesno i seksualno nasilje nad ženama', ističu HNS-ovci na svojim Facebook stranicama.

Štoviše, idu čak i dalje te traže i legalizaciju 'lakih' droga. Doduše, zasad nisu izložili prijedlog konkretnog modela kojim bi se ova dva pitanja eventualno uredila.

Mladež HDZ-a: Besplatno obrazovanje, a ne besplatna marihuana

Očekivano, Mladež HDZ-a se bilo kakvim legalizacijama protivi. Na konferenciji za novinare pod naslovom  'Mladima trebaju radna mjesta, a ne lake droge i prostitucija' čelništvo mladeži najjače oporbene stranke založilo se za besplatno obrazovanje.

'Stopa nezaposlenosti među mladima je galopirajuća, a kukuriku vlada ne poduzima ništa", ustvrdio je šef osječko-baranjske Mladeži Goran Soldo dodavši kako se legalizacijom lakih droga bježi od pravog uzroka problema.

Svaki korisnik teških droga, kazao je, počeo je sa lakim drogama, pa se stoga, po njegovom mišljenju, legalizacijom lakih droga ujedno otvara put za njihov uvoz, proizvodnju i preprodaju.

Mladež HDZ-a zalaže se za dostojanstvo svake djevojke i žene, a to se dostojanstvo na ostvaruje kroz legalizaciju prostitucije već kroz obrazovanje, radno mjesto, obitelj i odgoj djece, naglasila je predsjednica Gradskog odbora Mladeži HDZ-a Grada Zagreba Ivana Župan.

Za besplatno smo obrazovanje, a ne za besplatnu marihuanu, poručili su iz Mladeži HDZ-a.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene