Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Općina u financijskim problemima

Mještani Podgore bijesni zbog gašenja rasvjete, ministar ih zove na razgovor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mještani Podgore jutros su u znak prosvjeda protiv gašenja javne rasvjete izašli na Jadransku magistralu.

Stotinjak nezadovoljnih mještana Podgore jutros je na Jadranskoj magistrali zatražilo povrat javne rasvjete. HEP je javnu rasvjetu općine Podgore ugasio prije 13 dana zbog dugova općine, mještani četiri mjesta u općini svaku su večer u mraku.

Pročitajte i ovo Prosvjednici u Izraelu Četvrti dan zaredom Prosvjednici s bakljama pred zgradom parlamenta: Traže nove izbore i optužuju izraelsko vodstvo Nastavak prosvjeda poljoprivrednika Nezadovoljni europskom politikom Prosvjednici blokirali centar Bruxellesa: Europski birokrati gnjev poljoprivrednika mogu vidjeti, čuti, ali i namirisati

Policija nije dozvolila blokadu ceste, no prosvjednici su na nekoliko minuta ipak izašli na cestu, ali su se nakon zamolbe policije razišli. Prosvjednicima je rečeno da će nakon Uskrsa biti primljeni u Ministarstvu pravosuđa, koje će se potruditi razriješiti ovaj problem.

Inače, općina je u blokadi zbog isplate zemlje u mjestu Živogošće koju je država preuzela od privatnih vlasnika kako bi se izgradio turistički kamp. Vlasnik te zemlje sada je država, a teret isplate pada na općinu Podgoru. Mještani traže od vlasti da preuzme isplaćivanje bivših vlasnika sporne zemlje ili da Podgora preuzme vlasništvo nad tom zemljom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene