Na području općine Lekenik, izlila se Kupa. Poplavila je nekoliko cesta i odsjekla stotinjak građana.

Galerija


Popustili su zečji nasipi i do nekih mjesta moguće je doći jedino čamcem ili pješice. Na tom području, mještani najviše strahuju pred danima koji dolaze, zbog najavljenog vodnog vala.

Vezani članci Posljedice obilne kiše (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Stanovnici čabarskog kraja nakon nevremena: "Ovdje se moglo barkom putovati" Slika nije dostupna RASTU VODOSTAJI Ne očekuju se poplave

Ako se to dogodi, kažu, cijelo područje uz Kupu, moglo bi biti pod vodom.

„Dva reda vreća da se stavilo ne bi se ovo desilo. Sad se puni Kupa i mi ćemo biti odsječeni apsolutno od svijeta, ovo još možemo sad proći i to evo vidite, znači dva reda samo da se još diglo“, kaže Tonka Augustinović iz Starog Broda.

Marin Čačić, zamjenik općinskog načelnika Lekenika uvjerava kako je sve pod kontrolom.

„Pumpe rade, Hrvatske vode rade i mi s njima u suradnji, definitivno mislim da imamo stvar pod kontrolom“, kaže Čačić.

Urušila se stijena u Hrvatskoj Kostajnici

A topljenje snijega, prouzročilo je urušavanje stijene u Hrvatskoj Kostajnici. U opasnosti su dvije kuće.

"Platili smo 2 tisuće eura da stave kao na autoputu one stijene, da se ne osip,  međutim gore je velika stijena koja prijeti opasnost ove dvije kuće", kaže Džemila Čurt iz Hrvatske Kostajnice.

Osim kućama, odroni, ali i poplavljene ceste, prijete ovih dana i u prometu.

HAK moli sve sudionike u prometu da u idućih nekoliko tjedana  budu krajnje oprezni s obzirom da su i odroni i klizišta dio koji spadaju pod višu silu.

Bez čamca neće moći na posao
 

U Dnevniku Nove TV iz Starog Broda kraj Letovanića javio se reporter Domagoj Mikić.

„Stotinjak mještana koji žive u ovom dijelu Starog Broda bez čamca sutra neće moći niti na posao, niti u školu. Kupa ovdja i dalje raste te su proglašene redovne mjere obrane od poplava. Zečji nasipi koji su trebali sprječiti vodu da krene prema domovima su popustili. Mještani se ovdje pitaju gdje je pomoć, zašto nitko ne dolazi podignuti nasip. Ništa bolja situacija nije niti u Karlovcu. Sve četiri rijeke i dalje bilježe porast vodostaja. Proglašeno je pripravno stanje obrane od poplava. Prognoza za sada ne ide na ruku mještanima uz Kupu koji strahuju od daljnjeg rasta vodostaja i novih poplava.“, izvijestio je Mikić.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr