Stanovnici Jakuševca okupili su se u četvrtak na mirnom prosvjedu kako bi iskazali nezadovoljstvo novim drobilicama otpada.

Galerija Prosvjed stanovnika Jakuševca protiv drobilica - 2 Prosvjed stanovnika Jakuševca protiv drobilica - 1 Prosvjed stanovnika Jakuševca protiv drobilica - 3 +0 Prosvjed stanovnika Jakuševca protiv drobilica - 4

Najavljivano je zatvaranje i sanacija jakuševečkog odlagališta te obustava rada drobilice građevinskog otpada, a sada će umjesto da se drobilica ukloni, na odlagalište stići i dvije nove, ogorčeni su stanovnici Jakuševca koji su održali prosvjed u četvrtak. 

Tomislav Tomašević, gradonačelnik Zagreba Tomašević otkrio gdje će se privremeno skladištiti zagrebački glomazni otpad: "Odvoz počinje već danas..."

Zvonko Kristofić - 2 Pogledajte kako izgledaju i koliko koštaju skupocjene drobilice za recikliranje glomaznog otpada

''Ovome nema kraja. Ovo sve liči na to da smo mi najveća kanta za smeće ne samo grada Zagreba meni se čini već i cijele Hrvatske'', kazao je jedan od stanovnika Jakuševca Nikola Turković.

''Ako je drobilica, kako oni kažu, ekološki okej, moderna i tako dalje, zašto je ne instaliraju u centar? Na Trešnjevku? Ima dovoljno praznih prostora, neka tamo to rade'', kazao je JosIp Prša.

''Mi koji smo tu prvi redovi znamo da je zbilja jako loša situacija, da ne možemo otvoriti prozor, izluftati kuću, s malom djecom ne možeš biti na zraku'', upozorava Bruno Dogančić.


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju