Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Trojica uhićenih, jedan u bijegu

Donja Bistra u šoku nakon što je policija razotkrila gnijezdo krijumčara droge

Skladište duhana/Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr)
Skladište duhana/Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Skladište duhana/Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Policija je nakon višemjesečne istrage uhitila trojicu krijumčara droge iz Donje Bistre. Zaplijenjeno im je 185 kilograma marihuane i tri tone duhana. Kao paravan otvorili su fiktivnu tvrtku, a policija je za njima tragala gotovo godinu dana. Jedan od osumnjičenih još uvijek je na slobodi.

U malenoj Donjoj Bistri četiri muškarca godinama su imala fiktivnu tvrtku u čijem su skladištu skrivali drogu i duhan. Zapljenu su komentirali zgroženi mještani Donje Bistre.

Pročitajte i ovo Ilustracija Crna kronika Pritvoren zbog pokušaja ubojstva i zlouporabe droga kraj Poreča Marbella Šef Mocro mafije Narkobos pobjegao zbog pogreške španjolskog suda: Otkriveno da je planirao ubojstvo nizozemske princeze

"Jako sam iznenađena. Ne znam što da kažem, ne znam što se događa", rekla je Ljiljana.

"Iznenađuje me, stvarno nisam znao. Ne bih rekao da bi se to uopće tu moglo dogoditi", rekao je Stanko.

"Ka-ta-strofa", zaključio je Ivan.

Policija je temeljem naloga Županijskog suda iz skladišnog prostora osumnjičenih zaplijenila oko 185 kilograma marihuane te više od tri tone duhana u lišću. Ta bi se roba, prema nekim procjenama, na crnom su tržištu mogla prodati za više od dva milijuna kuna.

"Osumnjičene su četiri osobe. Jedan je državljanin Slovenije star 43 godine. Trojica su državljani Hrvatske starosti 45, 49, i 58 godina. Sumnjiči ih se da su počinili više kaznenih djela", rekla je Sandra Capan, glasnogovornica MUP-a.

S kriminalnim radnjama počeli još 2013. Vlasnik skladišta s dvojicom suradnika otišao je kod javnog bilježnika te je pod lažnim imenom sklopio ugovor o najmu s fiktivnom tvrtkom. U tome su uspjeli uz lažne osobne iskaznice i lažni pečat. Najprije su se bavili krijumčarenjem goriva iz Slovenije u Hrvatsku, a poslije su povisili uloge i počeli krijumčariti drogu i duhan.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene