Prijašnje bleiburške komemoracije - 1
Prijašnje bleiburške komemoracije - 1 Foto: DNEVNIK.hr

Uoči obilježavanja Bleiburške tragedije, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković sastao se s predstavnicima Hrvatske biskupske konferencije i Počasnog bleiburškog voda.


Točno mjesec dana do obilježavanja Bleiburške tragedije, predsjednik Sabora održao je sastanak s predstavnicima Hrvatske biskupske konferencije i Počasnog bleiburškog voda.

Vezani članci Hrvatski Sabor Vraćaju se u klupe: Iduću srijedu počinje jesensko zasjedanje Sabora Gordan Jandroković na Mirogoju Jandroković na Mirogoju položio vijenac za žrtve na Bleiburgu: "To su žrtve zločina iz osvete, stradali su vojnici, ali i civili"

Prema programu je predviđeno polaganje vijenaca na Lojbaškom polju kod Bleiburga, polaganje vijenaca i odavanje počasti na zagrebačkom Mirogoju te sveta misa u Udbini.

Obilježavanje komemoracije komentirao je Mostov Zvonimir Troskot.

''Mi ćemo to podržati, ali sama tematika, to je ono što smo rekli, s obzirom na to da se približavaju lokalni izbori, ove neke ideološke teme će sad izlaziti pod glavnu temu. I mi smatramo da bi taj fokus trebali vratiti na stvarnu problematiku koju naši građani prolaze'', kaže Troskot.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr