Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odmah očekuje glasanje

Bulj traži raspravu o iznajmljivanju sabornice: ''Ovo je presedan"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zastupnik Miro Bulj (Most) pozvao je u utorak predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića da Sabor još ovoga tjedna raspravi njegov prijedlog zaključka kojim traži poništenje odluke saborskog Predsjedništva o iznajmljivanju sabornice Europskoj pučkoj stranci (EPP).

Mostovac Miro Bulj na konferenciji za novinare rekao je da predsjednik Sabora Gordan Jandroković to odbija uvrstiti u dnevni red iako se EPP u Saboru sastaje idućeg utorka te se zapitao zašto ga je strah rasprave o tome.

"Dobio sam opomene i zabranu govora u Saboru jer sam inzistirao da se glasa o ovom zaključku prije nego što EPP idući tjedan dođe u Sabor, no predsjednik Sabora nikako ne želi to uvrstiti u dnevni red i da zastupnici o tome glasuju", rekao je.

"Budući da je ovo presedan jer niti jedna druga članica EU-a dosad nije iznajmila svoju sabornicu i da je Jandroković lagao kad je rekao da su se ovakve sjednice održavale i u drugim parlamentima, smatram da ovo treba raspraviti u Saboru", ustrajao je Bulj.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nastavak sjednice Sabora Ministar Marić predstavio četvrti krug porezne reforme: Doznajte tko bi mogao biti potpuno oslobođen poreza na dohodak

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Cirkus na sjednici Pernar opet izbačen sa sjednice Sabora: Ustao i pitao ministra Marića kad će HDZ vratiti 24 milijuna kuna

Opetovao je da se u grupaciji EPP-a nalaze i "četnik Aleksandar Vučić i fašist Antonio Tajani" te podsjetio da se dva dana prije tog događaja u Saboru obilježava dan sjećanja na žrtvu Vukovara. "Mislim da nije dobro da oni sad dolaze u Hrvatsku i izruguju nam se, kao što je to Vučić već jednom napravio kad ga je u Zagreb bila pozvala predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović", poručio je Bulj.

Očekuje da se njegov zaključak odmah stavi na glasanje kako bi "saborski zastupnici koje je narod birao odlučili o tome hoće li se sabornica iznajmiti EPP-u u kojem je četnik Vučić". (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene