Zastupnik Ivan Pernar opet je izbačen sa sjednice Hrvatskog sabora.

Galerija


Sjednica Hrvatskog sabora u utorak je nastavljena predstavljanjem i raspravom o paketu zakona četvrtog kruga porezne reforme.

Vezani članci Sjednica Sabora Mislili ste da Hrvatski sabor malo radi? Parlamenti ovih zemalja zasjedaju još manje... Franko Vidović Franko Vidović ima koronu, u srijedu je bio na Odboru s glavnom državnom odvjetnicom, šeficom USKOK-a...

Zastupnik Ivan Pernar pojavio se u Sabornici gotovo dva sata nakon početka sjednice u majici "HDZ lopovi". Ustao je sa svojeg mjesta i pitao ministra financija Zdravka Marića kada će HDZ vratiti 24 milijuna kuna, a da mu pritom nije dana riječ.

"Gospodine Mariću, vi ste vrsni stručnjak za financije pa me zanima - kad misli HDZ vratiti 24 milijuna kuna koje su izvukli preko Fimi Medije?" pitao je Pernar. Isto je pitanje postavio i Željku Reineru. "Hrvatski narod zanima kad mislite vratiti 24 milijuna kuna", ustrajao je Pernar.

Kazao je da se Reiner ponaša "kao automat umjesto da kaže 'da, vratit ćemo taj novac iz HDZ-a'". Oduzeta mu je riječ i izbačen je sa sjednice.

"Ide stanka od 10 minuta da straža stigne ukloniti zastupnika koji je prethodno najavio svoj show", kazao je Željko Reiner, potpredsjednik Sabora. Pernara su iz Sabornice iznijeli saborski stražari.