Ekološka bomba otkucava u srcu Ravnih kotara - poručio je to saborski zastupnik Mosta, Miro Bulj, na konferenciji za medije koju je održao na Crnom brdu.

Galerija


Zajedno s predstavnicima eko udruge Ravni kotari, upozorio je da javnost premalo pozornosti posvećuje ekocidu u Biljanima Donjim gdje dolazi do zagađenja zraka i zemlja, ali i podzemnih voda. Bulj je upozorio na 150 tisuća tona otrovne treske i poručio da će temu otvoriti u Saboru.

Vezani članci Ivana Pernara straža opet iznijela iz sabornice (Foto: Dnevnik.hr) Traže dodatak na plaću za saborsku stražu zbog iznošenja Pernara: "To su posebni uvjeti rada" Plastika nasukana na plaži (Foto: AFP) Skup i poguban problem: Zagađenje mora plastikom svjetsku ekonomiju godišnje košta više od 2,5 milijardi dolara

''Narod se mora braniti od Ministarstva okoliša, umjesto da Ministarstvo okoliša čuva prirodu, tako da svi akti koji oni prepisuju direktive Europske unije u biti su samo prazno slovo na papiru, pa sam ja tako prije nekoliko dana iskidao taj papir u Saboru kada sam upozorio na ovo 'crno brdo', na ovu eko bombu, u naseljenom mjestu, gdje su ljudi ostavljeni sami, uglavnom srpska nacionalna manjina'', kaže Bulj.

''To je taj mogao to dovest u ravne kotare? Taj nije razmišljao o napretku ove zemlje, sigurno'', kazao je Mile Škorić iz Ravnih kotara.