Ekološka bomba otkucava u srcu Ravnih kotara - poručio je to saborski zastupnik Mosta, Miro Bulj, na konferenciji za medije koju je održao na Crnom brdu.

Galerija


Zajedno s predstavnicima eko udruge Ravni kotari, upozorio je da javnost premalo pozornosti posvećuje ekocidu u Biljanima Donjim gdje dolazi do zagađenja zraka i zemlja, ali i podzemnih voda. Bulj je upozorio na 150 tisuća tona otrovne treske i poručio da će temu otvoriti u Saboru.

Vezani članci Miro Bulj na ulasku u Sabornicu skoro pao (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) - 3 Mostov zastupnik jedva izbjegao nezgodu u Saboru pa se našalio na svoj račun: ''Uf... Za malo'' Bazen na kruzeru (Foto: Dnevnik.hr) Ekološki osviješteno čudo i na njemu šefice - dvije Hrvatice: "Ovo sigurno nemate na kopnu!"

''Narod se mora braniti od Ministarstva okoliša, umjesto da Ministarstvo okoliša čuva prirodu, tako da svi akti koji oni prepisuju direktive Europske unije u biti su samo prazno slovo na papiru, pa sam ja tako prije nekoliko dana iskidao taj papir u Saboru kada sam upozorio na ovo 'crno brdo', na ovu eko bombu, u naseljenom mjestu, gdje su ljudi ostavljeni sami, uglavnom srpska nacionalna manjina'', kaže Bulj.

''To je taj mogao to dovest u ravne kotare? Taj nije razmišljao o napretku ove zemlje, sigurno'', kazao je Mile Škorić iz Ravnih kotara.