Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Crno brdo

Bulj: Ekološka bomba otkucava u srcu Ravnih kotara

Miro Bulj (Foto: Dnevnik.hr)
Miro Bulj (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Miro Bulj u Saboru (Foto: Pixell) Miro Bulj u Saboru (Foto: Pixell) Foto: Pixell +0 Miro Bulj (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
Ekološka bomba otkucava u srcu Ravnih kotara - poručio je to saborski zastupnik Mosta, Miro Bulj, na konferenciji za medije koju je održao na Crnom brdu.

Zajedno s predstavnicima eko udruge Ravni kotari, upozorio je da javnost premalo pozornosti posvećuje ekocidu u Biljanima Donjim gdje dolazi do zagađenja zraka i zemlja, ali i podzemnih voda. Bulj je upozorio na 150 tisuća tona otrovne treske i poručio da će temu otvoriti u Saboru.

Pročitajte i ovo Crno brdo u Ravnim kotarima - 6 Holivud u Dalmaciji Tko će za 20 milijuna eura sanirati opasno crno brdo? Građanima prijeti brutalna kazna zbog države - "Meni se iskreno vrti u glavi'' Milijuni plastičnih peleta naplavili španjolske obale Zabrinutost raste VIDEO/FOTO Ekološka katastrofa: Milijuni plastičnih peleta naplavili obalu Sredozemlja

''Narod se mora braniti od Ministarstva okoliša, umjesto da Ministarstvo okoliša čuva prirodu, tako da svi akti koji oni prepisuju direktive Europske unije u biti su samo prazno slovo na papiru, pa sam ja tako prije nekoliko dana iskidao taj papir u Saboru kada sam upozorio na ovo 'crno brdo', na ovu eko bombu, u naseljenom mjestu, gdje su ljudi ostavljeni sami, uglavnom srpska nacionalna manjina'', kaže Bulj.

''To je taj mogao to dovest u ravne kotare? Taj nije razmišljao o napretku ove zemlje, sigurno'', kazao je Mile Škorić iz Ravnih kotara.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene