Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gledajte od 19.15 sati

Načelnik Glavnog stožera OSRH Mirko Šundov u Dnevniku Nove TV o tragediji koja je šokirala Hrvatsku

General zbora Mirko Šundov (Foto: Dnevnik.hr) - 1
General zbora Mirko Šundov (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr
U Afganistanu je danas poginuo hrvatski vojnik Josip Briški dok su dvojica njegovih kolega ozlijeđena.

Najnovije informacije o tragediji koja je potresla Hrvatsku u Dnevniku Nove TV otkriva načelnik Glavnog stožera OSRH-a general zbora Mirko Šundov s kojim će razgovarati reporterka Ivana Pezo Moskaljov.

Podsjetimo, od posljedica ranjavanja u bombaškom napadu za kojeg su odgovornost preuzeli afganistanski talibani, umro je 27-godišnji Josip Briški, a dvojica njegovih kolega su ranjena. Bili su pripadnici specijalnih snaga te nisu sudjelovali u izravnim borbenim akcijama.

U vrijeme eksplozije nalazili su se u koloni vozila s hrvatskim timom. O smrti hrvatskog vojnika javnost je danas na izvanrednoj konferenciji za novinare izvijestio ministar obrane Damir Krstičević. Iako je poznato da je afganistansko područje, područje zahvaćeno ratom, šok nije izostao.

Pročitajte i ovo Josip Briški (Foto: MORH) Bio na prvoj misiji U krvavom napadu u Kabulu poginuo je skupnik Josip Briški: Iza sebe ostavio suprugu i jednogodišnjeg sina

Pročitajte i ovo Vozila hrvatskih vojnika napadnutih u Afganistanu (Foto: MORH) - 1 poginuo hrvatski vojnik Talibani preuzeli odgovornost za napad u Kabulu: "Ubili smo ili ozlijedili veliki broj agenata CIA-e"

Napad, za koji su talibani preuzeli odgovornost, dogodio se nedaleko od baze i samo pola sata nakon što se kolona s hrvatskim vojnicima uputila na svoju redovitu zadaću. Trojici stradalih pripadnika specijalnih snaga - ovo je prva mirovna misija. U posljednjih 16 godina Hrvatska je u Afganistan poslala gotovo 7.000 vojnika. Manji dio nalazi se u Kabulu, a većina na sjeveru te zemlje.

O ovoj temi u Dnevniku Nove TV u 19:15 govorit će general zbora Mirko Šundov, načelnik Glavnog stožera OSRH.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene