Mihovil Mioković, predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu
Mihovil Mioković, predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu Foto: Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu

Natpolovičnom većinom, na sjednici skupštine Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu, nakon neprimjerenog trošenja sredstava, smijenjen je dosadašnji predsjednik Mihovil Mioković. Za smjenu je bilo 28 članova, dok ih je dvoje bilo suzdržano.


Nakon sjednice skupštine Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu, na Facebook stranicama Zbora objavljeno je kako je dosadašnji predsjednik Mihovil Mioković smijenjen natpolovičnom većinom glasova.

Vezani članci Tomislav Petric, ravnatelj SAFU-a Danas smjena ravnatelja SAFU-a Tomislava Petrica, osumnjičenog u aferi Softver Mihovil Mioković, predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu Predsjednik Studentskog zbora zatražio ispis iz HDZ-a: "Spremno ću čekati poziv za ponovnim učlanjenjem u stranku"

Za smjenu je glasovalo 28 članova, dok ih je dvoje bilo suzdržanih. Time je Miokoviću izglasano nepovjerenje te je on smijenjen, a za privremenog vršitelja dužnosti predsjednika Zbora, točnije do izbora novog predsjednika, imenovan je najstariji član skupštine Marko Mimica.

"Za vrijeme sjednice mogla su se čuti mnoga pitanja članova Skupštine kao i odgovora donedavnog predsjednika. Svjesni smo situacije u kojoj se nalazimo na samom kraju našega mandata.

Vjerujemo da će novi saziv Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu biti još aktivniji u provođenju projekata i transparentniji od samoga početka te da se ovakva situacija u Studentskom zboru više nikada neće ponoviti", objavljeno je na Facebook stranici studentskog Zbora.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju