Odbačena je prijava protiv ministrice vanjskih poslova Marije Pejčinović Burić. Ministrica je komentirala i optužbe Mosta za veleizdaju.

Galerija


Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa ne misli da je šefica diplomacije prekršila zakon jer je 2016. savjetovala srbijansku Vladu na projektu pristupanja Europskoj uniji i pregovaračkim poglavljima 23 i 24.

Vezani članci Most održao konferenciju (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Most: U ponoć istječe rok za sazivanje izvanredne saborske sjednice o povjerenju Kujundžiću Zastupnik Mosta Miro Bulj (Foto: Dnevnik.hr) Miro Bulj: ''Mislim da ljudi ne shvaćaju važnost izbora jer smo u EU ušli na koljenima''

U to vrijeme, bivša Oreškovićeva Vlada osnovala je Povjerenstvo koje je trebalo pratiti poduzima li Srbija sve korake, poput kažnjavanja ratnih zločina, i moglo ih je blokirati u slučaju nerješavanja pitanja.

Na optužbe iz Mosta za veleizdaju i kako se u njezinu mandatu Povjerenstvo nije sastalo niti jednom, reagirala je Pejčinović. Kaže da im je uloga sustavno pratiti napredak.

"Teske riječi, neprimjerene riječi. Čudno je se da danas postavlja pitanje kako se ne zaustavlja i ne blokira proces, a dok je Most bio na vlasti i imao ministra upravo u ključnom resoru, tom ministru i Mostu tada nije bilo to na pameti", izjavila je ministrica.

Ministrica je naglasila da će "Hrvatska inzistirati na punom ispunjavanju svih obveza Republike Srbije i da o tome s nikim nećemo pregovarati".

"Naša pozicija je jasna, bit ćemo striktni i fer. Morat će se ispuniti sva mjerila", zaključila je Pejčinović Burić.