Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nova ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak pozvala je u srijedu javnost da ne inzistira na detaljima zbog kojih se može propustiti prilika za postizanje konsenzusa o obrazovnim politikama, jer inzistiranje na pitanjima na koja je već odgovorila vodi ka korištenju obrazovanja u dnevno-političke svrhe.


Odgovarajući na pitanja novinara nakon okruglog stola o izmjenama Zakona o znanosti, ministrica je poručila kako namjerava revidirati rad u vezi izbora članova radne skupine za provedbu reforme, da vidi je li bilo nepravilnosti, a ne raspisivanje natječaja za novu radnu skupinu.

Vezani članci Blaženka Divjak (Foto: Dnevnik.hr) Divjak: "Cilj reforme je da učenici nauče rješavati probleme i steknu funkcionalno znanje" Blaženka Divjak (Foto: Davor Javorovic/PIXSELL) Blaženka Divjak o Pupovcu: "Treba biti oprezan s takvim izjavama"

"Ako sada moramo biti u poziciji da ponovo odgovaramo na ta pitanja, radimo ono što sam rekla da nećemo raditi, a to je da koristimo obrazovanje u dnevne političke svrhe", kazala je Blaženka Divjak.

Ističe kako joj je namjera da "obrazovanje maknemo iz fokusa dnevne politike i prepucavanja na relaciji različitih stranaka, pa i rovovskih bitaka", te da u sklopu Vlade, "u dogovoru s potpredsjednikom i predsjednikom Vlade stvarno pokušamo izvršiti ono što smo obećali".

"Ja sam za to da razgovaramo sa zainteresiranom javnošću, kao što smo sad imali priliku na okruglom stolu sindikata. Naravno, sve odluke se trebaju usuglašavati unutar Vlade, ali isto tako, molim vas da ne moramo inzistirati na detaljima da propustimo priliku, a mogli bismo je propustiti, da na nacionalnoj razini dobijemo konsenzus oko toga kakve promjene želimo", rekla je Divjak. (Hina)
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju