Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova ministrica obrazovanja

Blaženka Divjak: "Temeljni cilj je maksimalna depolitizacija svih procesa u obrazovanju"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak posjetila je u utorak Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja (NCVVO) i tom prigodom istaknula važnost sigurnosnoga aspekta u provedbi državne mature.

Ministrica se sastala s ravnateljicom NCVVO-a Majom Jukić i članovima Upravnog vijeća, a na sastanku su predstavljeni rad Nacionalnoga centra, aktivnosti i planovi u idućem razdoblju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Novi udžbenici, tableti... Ministrica Divjak otkrila u koje će se razrede uvoditi novi kurikuli, odabrano 580 novih udžbenika za osnovne i srednje škole Slika nije dostupna Upisano 500 prvašića manje Počela je škola! Evo koje sve promjene za učenike i roditelje donosi reforma

Ravnateljica Centra izvijestila je predstavnike Ministarstva o tijeku provedbe državne mature.

Ministrica Blaženka Divjak istaknula je važnost sigurnosnoga aspekta u provedbi državne mature.

"Izuzetno mi je drago što sam se imala prilike osobno uvjeriti kako sve službe rade punom parom kako bi se ovaj iznimno važan proces uspješno realizirao. Zahvaljujem ravnateljici i djelatnicima Nacionalnoga centra na predstavljanju aktivnosti i želim im puno uspjeha u svim projektima koje provode. Ministarstvo im je otvoreno za suradnju i pomoć. Od NCVVO-a se očekuje i suradnja u provođenju stipendija za STEM područje, koje bi bile dostupne i brucošima", istaknula je ministrica.

Govoreći o planovima u svojemu mandatu, ministrica je ponovila kako je temeljni cilj maksimalna depolitizacija svih procesa u obrazovanju. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene