Ministri su u četvrtak ujutro stizali pred Vladu, dobro raspoloženi. Sjednica neće biti dva tjedna, pa će i oni na odmor. Barem neki.

Galerija


Drugi će, barem ako im je vjerovati, godišnji odmor ovog ljeta propustiti. 

Vezani članci Članovi Vlade tradicionalno pozirali za zajedničku fotografiju Članovi Vlade tradicionalno pozirali za zajedničku fotografiju: Počinje odbrojavanje do prvog odlaska? Slika nije dostupna Evo gdje će političari provesti godišnji!

Novi ministar vajskih poslova Gordan Grlić Radman rekao je da je planirao godišnji, ali dok je još bio hrvatski veleposlanik u Njemačkoj. Situacija mu se sada malo zakomplicirala. Na godišnji će teško.

"Otići ću možda na nekoliko dana u Bašku Vodu. Tamo mi je obitelj", rekao je Grlić Radman i dodao da je pred njim puno posla. 

"Svi radimo. To su krv, znoj, ali neće biti suze, nego pjesma na kraju. Iako neće biti sjednica Vlade, bit će posla jer je pred nama predsjedanje Europskom unijom", rekao je Radman. 

Marija Vučković, nova ministrica poljoprivrede, umjesto o godišnjem radije je pred Vladom govorila o poslu koji je čeka. Novinari su je pitali hoće li sva obećanja stići odraditi jer ide na godišnji.

"Ja nisam skoro nikad na godišnjem. Nisam bila 20 godina", rekla je ministrica Vučković. 

Još jedan novak u Vladi, ministar rada Josip Aladrović neće imati vremena za odmor. Na novoj funkciji tek je dva tjedna. 

Novinari su i ministra graditeljstva Predraga Štromara pitali hoće li na godišnji.

"Idem na godišnji odbor 6. 8.", rekao je. Tek kad su ga novinari pitali ide li na "odbor" ili "odmor", ispravio se:  

"Idem na godišnji odmor 6. 8.", strpljivo je odgovorio, a na pitanje je li odmor zaslužen rekao je: 

"Idem na odmor s obitelj i i jedva čekam", kazao je Štromar. 

Blaženka Divjak, ministrica obrazovanja, kaže da već tri godine nije išla na godišnji, ali da se nada kako će uspjeti uhvatiti nekoliko dana. 

Vesna Bedeković, odnedavna ministrica poljoprivrede, rekla je da će joj odmor proteći uglavnom radno.

"Tu i tamo ću neke pauzice napraviti", rekla je Bedeković. 

Ministar turizma Gari Cappelli iskoristit će godišnji da obiđe obalu i iz prve ruke vidi kakve su sezona, ponuda...