Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vlada Republike Hrvatske danas se sastala na redovnoj sjednici. Vlasništvo nad zemljištem i objektima bivše vojarne na zagrebačkom Borongaju prenijet će se na Sveučilište u Zagrebu.


Pred ministrima su se danas našle izmjene i dopune Zakona o šumama kojima se, uz ostalo, omogućava gradnja golf igrališta i kampa koji su prostornim planom predviđeni na šumi i šumskom zemljištu s tim da se ta površina ne uključuje u građevinsko područje već ostaje u šumskogospodarskom području države. ' 'Ubrzava se postupak raspolaganja šumama u svrhu poticanja investicija, gospodarskog rasta i zapošljavanja', rekao je resorni ministar Tihomir Jakovina.

Vezani članci Ivan Paladina Prvo obraćanje novog ministra graditeljstva Ivana Paladine: "Moj fokus u narednom periodu je obnova" Predstavljen je dizajn hrvatskih kovanica eura i centa - 2 VIDEO Predstavljen dizajn hrvatske strane kovanica: "Lik Nikole Tesle dobio je najviše glasova"

Usvojen je i prijedlog programa aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Republiku Hrvatsku u 2014. godini. Za ove aktivnosti bit će osigurano 114 milijuna kuna iz Ministarstva obrane i Ministarstva unutarnjih poslova. 'Odrađen je niz sastanaka i dogovoren je plan aktivnosti, Ministarstvo obrane će od 1. lipnja do kraja požarne sezone imati spremno 6 kanadera, 5 zračnih traktora i 2 helikoptera', rekao je ministar obrane Ante Kotromanović.

Vlada je ujedno dala i suglasnost o prijenosu vlasništva zemljišta i objekata bivše vojarne Borongaj u Zagrebu na ime Sveučilišta u Zagrebu. Ukupna vrijednost tog zemljišta je oko milijardu kuna, a prijenos vlasništva će se vršiti bez naknade.

Ministar obrazovanja Željko Jovanović rekao je kako je ovime dana perspektiva, no da je od sada nadalje sve na Sveučilištu. Premijer Zoran Milanović dodao je kako se očekuje da će ukupna vrijednost projekta Kampus Borongaj biti oko milijardu eura te je, usporedivši ga s četiri Pelješka mosta, ustvrdio kako je to najskuplji projekt ikada u povijesti Sveučilišta.

Slijedi rezanje dodataka na plaće javnih i državnih službenika

Ministri su raspravljali i o prijedlogu izmjene i dopune Tarifnog sustava za proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora energije i kogeneracije. Predlaže se produljenje roka za dostavu bankovne garancije sa šest na devet mjeseci za nositelje projekata otkupa električne energije i to zbog zbog aktualnih gospodarskih i financijskih teškoća.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju