Ministarstvo obrane objavilo je, kako kažu, internu brošuru, i to o vlastitim postignućima i strateškim projektima u posljednje tri godine.


Tiskano je 300 primjeraka interne brošure Ministarstva obrane, a za tiskanje je potrošeno 13.200 kuna. Kako ministar Damir Krstičević kaže, iz vlastitih sredstava.

Vezani članci Ministar Damir Krstičević (Foto: Luka Stanzl/PIXSELL) Hrvatska traži očitovanje Izraela o avionima, ministar Krstičević komentirao i mogućnost ostavke Vojna vježba u Kninu (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Velebit 18: Hrvatska vojska održat će najveću vojnu vježbu do sada

No da ne bi bilo zabune, ta vlastita sredstva su novac poreznih obveznika. Za brošuru koja nije namijenjena njima.

"To se radi i u drugim modernim kompanijama i ne vidim razloga da mi to, ne vidim razloga da mi to i dalje ne radimo. Mi smo to napravili našim vlastitim resursima", kaže ministar obrane.

"Nažalost, u zadnje 4 godine nisam vidio nijedan ozbiljan projekt modernizacije opremanja oružanih snaga RH. Sve što se sad završava ili se završava je pokrenuto za vrijeme Milanovića. Jurišna puška, pancer haubice, Kiowa helikopteri... Do sada nije bila praksa takva, barem ne u moje vrijeme, da izdajemo takve marketinške, PR-ovske publikacije", kazao je pak Ante Kotromanović, bivši ministar obrane.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

.