Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZAŠTO NIJE BILO VLADE?

Radman o sastanku NATO-a i Milanoviću: "Koliko čujem, imao je tamo dovoljno vremena za relaksaciju, za šetnju"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman komentirao je odluke sa sastanka NATO saveza i izjave predsjednika Milanovića.

Ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman govorio je o sastanku na vrhu NATO saveza. "Nastavak proširenja NATO saveza je dokaz otvorenih vrata. Vlada snažno podržava proširenje jer se time jača i naša sigurnost i sigurnost naših građana", izjavio je Radman nakon sjednice Vlade u četvrtak. 

"Namjera je da članice što prije potpišu protokole, kako bi se pokrenula ratifikacija. Vlada protokol šalje u Sabor koji potom ratificira protokol. Nakon toga, kada se dogodi ratifikacija u svim saveznicama, što je od 4 do 12 mjeseci i kada se to završi, pristupanje Savezu se odvija tako da sve saveznice dostave SAD-u svoje isprave o ratifikaciji. Finska i Švedska tražile su bilateralna jamstva, budući da u slučaju napada traže jamstva kako bi u tranzicijskom razdoblju imale jamstva da će ih se braniti u slučaju napada", otkrio je.

Komentirao je promjenu stava predsjednika Milanovića, rekavši kako je predsjednik promijenio politiku.  

"Drago nam je da je Milanović potvrdio svojim prisustvom da je Hrvatska spremna podržati ove dvije zemlje za ulazak u NATO". 

Potom je opleo po predsjedniku. 

"On je ispao dvorska luda u svojoj nedosljednosti. Svojim postupcima je pridonio lošoj reputaciji RH. Pokidao je sve veze sa saveznicima. Hrvatska se našla u poziciji objašnjavanja zašto se protivi članstvu Finske i Švedske. Morate njega pitati zašto je širenjem takvog negativnog ozračja, što je on učinio, zašto je pridonio takvoj situaciji nerazgovora, širio je loše ozračje, sramotio je Hrvatsku. A što se tiče našeg nesudjelovanja, mi smo pripremili materijale, koje su njemu poslužili.

A zašto nismo bili tamo? Pitajte Milanovića i što je govorio. On je nepredvidiv. Sudjelovati negdje gdje on može napraviti incident...sve što je trebao imati predsjednik imao je. A na summitu je imao koliko čujem dovoljno vremena za relaksaciju, za šetnju", kazao je ministar. 

Pročitajte i ovo Zoran Milanović na samitu NATO-a neugodna situacija FOTO Belgijski novinari sprdaju se s Milanovićem: "Nitko ne želi pričati s ludim hrvatskim predsjednikom"

Na pitanje do kada će političari djelovati kao dvorske lude zbog svojih učestalih prepucavanja, Radman kaže: "To pitajte predsjednika države, koji nagrđuje samu instituciju i koji se služi jezikom ulice. Vidjeli ste da nije bilo baš nekog druženja na summitu, vidjeli ste što pišu neki mediji". 

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Prognozirao pogoršanje odnosa Putin zaprijetio Finskoj i Švedskoj: "Ako se tamo razmjeste vojni kontingenti, mi ćemo morati odgovoriti istom mjerom"

Na pitanje boli li ga što Milanović o njemu govori ružno, Radman odgovara: "Ja imam kućni odgoj, on misli da je grubost snaga, da je nanošenje uvrede, da je to isto što i zadati udarce, njegovo izražavanje je između laveža i režanja", nastavio je Radman koji pak smatra kako bi bilo velikodušno da Milanović prizna pogrešku. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene