Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Dobar uvod u sezonu"

Ministar Cappelli otkrio hoće li gužve na granici smanjiti broj turista

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar turizma Gari Cappelli u Dnevniku Nove TV otkrio je kako je protekao početak turističke sezone.

Sezona je dobro počela, a kako će završiti, ako se ovako nastavi otkrio je gost Dnevnika Nove TV, ministar turizma Gari Cappelli.

Pročitajte i ovo Kruzer Norwegian Cruise Line Krstarenje iz noćne more Putnici jurili kroz šest država kako bi uhvatili kruzer koji ih je ostavio na obali: "Među nama ima teških bolesnika!" Konkretne turističke brojke - 3 Turizam u Hrvatskoj Po Uskrsu se sezona poznaje: Uspoređujući ovaj datum s lanjskim, gostiju je nešto manje, ali zbog jedne stvari taj podatak ne treba zabrinjavati

Kako je prošao hrvatski turizam za ove Uskrsne blagdane u odnosu na proteklu godinu? Koliko nam je turista došlo?

Prema podacima koji nisu još potpuno precizirani, imamo 92 posto više noćenja i 60 posto više dolazaka gostiju nego za Uskrs prošle godine.

Kakva su očekivanja za ljeto?

Pokazatelji za prva četiri mjeseca su oko 20 posto dolazaka i noćenja. Zbog omeđenosti svih kapaciteta očekujemo da ćemo na kraju doći do 10 posto više gostiju što je tri puta više od europskog prosjeka.

Koliko novih kreveta Hrvatska otvara ove sezone? Svjedoci smo velikim investicijama?

Ušli smo u turističke investicije s oko 800 milijuna eura. Imat ćemo oko 2.000 novih kreveta što i dalje nije dostatno. Da imamo 10 ili 15 tisuća novih kreveta, to bi bilo malo. Moramo raditi na tome da se investira u Hrvatsku. Podaci pokazuju da su reagirala bitna tržišta poput SAD-a, Velike Britanije i Južne Koreje koje dosad nisu toliko reagirale.


Vidjeli smo gužve na graničnim prijelazima. Što ako se turisti predomisle i kažu: "ma nećemo ići u Hrvatsku, tamo se čeka šest sati na granici...?"

Hrvatska je prepoznatljiva kao hit zemlja na Mediteranu. Ima sjajne nove kapacitete. Ove godine ćemo imati više od 40 novih projekata sa četiri ili pet zvjezdica. Imamo kvalitetnu gastronomiju. Siguran sam da ćemo se do glavne špice dogovoriti sa susjedima i pronaći rješenje.

Kako vi možete utjecati na poboljšanje stanja na granicama?

S kolegom iz Slovenije sam u čestom kontaktu. Sigurnost mora biti na maksimumu. Premijer Plenković je stalno na vezi, zajedno s MUP-om pokušavamo doći do optimalnog rješenja uz sigurnost koju svi želimo. Nekih čekanja će uvijek biti, ali imat ćemo dobru, kvalitetnu sezonu te ćemo dokazati da gosti neće zbog toga odlaziti iz Hrvatske. Ona je prepoznatljiva, može ponuditi kvalitetu i konkurentna je svim zemljama u okruženju.

 

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene