Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved naglasio je kako će se i ove godine središnja proslava Oluje održati u Kninu.

Galerija


Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved ne slaže se s idejom predsjednika Milanovića da se središnja proslava Oluje umjesto u Kninu održi u Glini. 

Vezani članci Zoran Milanović u Kninu Milanović odlikovao umirovljene generale i postrojbe HVO-a: "Ovdje smo da se radujemo svojim uspjesima, a ne da likujemo nad tuđim porazima" Zoran Milanović u Sinju - 3 Milanović potvrdio koga će predložiti za predsjednika Vrhovnog suda: ''Sada ćemo vidjeti kako će se ponašati oni koji su torpedirali Đurđević''

"Obilježavanje Oluje obilježava se u više od 50 gradova i općina. Oluja se od 1995. godine obilježava u Kninu. Tako će to biti i u buduće. Netko stalno traži motiv za otvaranje određenih rasprava. Ja ne znam čija je to ideja, očekujem da mi prezentiraju svoj stav, naravno da ću s Udrugama razgovarati, uvijek postoje određeni prijedlozi", izjavio je ministar Medved na konferenciji za novinare. 

"Knin je naš simbol pobjede. Simbol gdje je predsjednik Franjo Tuđman nakon ulaska postrojbi hrvatske vojske na kninsku tvrđavu, u Grad Knin poljubio hrvatsku trobojnicu kao znak odanosti i poštovanja prema svim braniteljima", kazao je Medved i poručio kako Vlada, pa tako i on kao potpredsjednik Vlade i resorni ministar hrvatskih branitelja i dalje stoje pri stavu da će se i dalje obilježavati VRO Oluja u Kninu

"Knin je ipak grad simbol Oluje", napomenuo je.

"Borba se nije vodila samo u Kninu, ginulo se i oko Petrinje i Gline, gdje je sto i više naših momaka izgubilo život!, rekao je prije nekoliko dana predsjednik Zoran Milanović dodavši kako je i to razlog da se tamo bar jednom obilježi Dan pobjede.

 

Medved je komentirao izgred u Vukovaru, odnosno napad 30-godišnjeg muškarca na dječaka koji je nosio zaštitnu masku s hrvatskim obilježjem. "Monstruozni nasrtaj na dijete koje je nosilo zaštitnu masku, zaslužuje osudu", rekao je Medved koji očekuje da pravosuđe kroz presudu izrazi jasan stav i odgovarajuću presudu.