Obavijesti Video Pretražite Navigacija
proslava u više gradova

Medved odgovorio Milanoviću: "Središnja proslava Oluje i dalje će biti u Kninu. Netko stalno traži motiv za otvaranje određenih rasprava"

Aktualno Galerija +0 Tomo Medved (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved naglasio je kako će se i ove godine središnja proslava Oluje održati u Kninu.

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved ne slaže se s idejom predsjednika Milanovića da se središnja proslava Oluje umjesto u Kninu održi u Glini. 

Pročitajte i ovo Zoran Milanović - 2 Neće biti mandatar Nakon što je od njega odustao i SDP, što je preostalo Milanoviću? "Operacija nije uspjela, ali..." Rafalei dolaze u Hrvatsku Povijesni prelet FOTO/VIDEO Hrvatska vojska ulazi u 21. stoljeće: Više od milijardu eura za nove moćne čuvare neba

"Obilježavanje Oluje obilježava se u više od 50 gradova i općina. Oluja se od 1995. godine obilježava u Kninu. Tako će to biti i u buduće. Netko stalno traži motiv za otvaranje određenih rasprava. Ja ne znam čija je to ideja, očekujem da mi prezentiraju svoj stav, naravno da ću s Udrugama razgovarati, uvijek postoje određeni prijedlozi", izjavio je ministar Medved na konferenciji za novinare. 

"Knin je naš simbol pobjede. Simbol gdje je predsjednik Franjo Tuđman nakon ulaska postrojbi hrvatske vojske na kninsku tvrđavu, u Grad Knin poljubio hrvatsku trobojnicu kao znak odanosti i poštovanja prema svim braniteljima", kazao je Medved i poručio kako Vlada, pa tako i on kao potpredsjednik Vlade i resorni ministar hrvatskih branitelja i dalje stoje pri stavu da će se i dalje obilježavati VRO Oluja u Kninu

"Knin je ipak grad simbol Oluje", napomenuo je.

"Borba se nije vodila samo u Kninu, ginulo se i oko Petrinje i Gline, gdje je sto i više naših momaka izgubilo život!, rekao je prije nekoliko dana predsjednik Zoran Milanović dodavši kako je i to razlog da se tamo bar jednom obilježi Dan pobjede.

 

Medved je komentirao izgred u Vukovaru, odnosno napad 30-godišnjeg muškarca na dječaka koji je nosio zaštitnu masku s hrvatskim obilježjem. "Monstruozni nasrtaj na dijete koje je nosilo zaštitnu masku, zaslužuje osudu", rekao je Medved koji očekuje da pravosuđe kroz presudu izrazi jasan stav i odgovarajuću presudu. 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene