Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POVOD PROSLAVA OLUJE

Milanović ponovo udara po Plenkoviću: "Valjda je važnije slušati ratne generale nego onoga koji se na kninskoj Tvrđavi uspio čak i junački skljokati"

Zoran Milanović
Zoran Milanović Foto: DNEVNIK.hr
Predsjednik Zoran Milanović ponovo se žestoko obrušio na premijera Plenkovića. Ovaj puta povod je bila Plenkovićeva izjava o proslavi Oluje.

Predsjednik Zoran Milanović ponovo se obrušio na premijera Plenkovića. Povod je proslava Oluje. Milanović je premijera na Facebooku danas nazvao masovnim komunikatorom, promotorom prava na laž i herojskim zecom. 

Milanović je na Facebooku podsjetio i na proslavu Oluje 2016. godine kada je zbog gužve i visokih temperatura u kolovozu, Plenković u Kninu pao u nesvjest. Navodno je završio u bolnici na infuziji. 

Predsjednikovu objavu na Facebooku prenosimo u cijelosti: 

"Masovni komunikator Plenković, promotor prava na laž još od svojih maturantskih dana, svrstava sada sebe i među autentične tumače bitaka iz Domovinskog rata. Pa omalovažava prijedlog da se Oluja obilježava i u drugim gradovima u kojima su se vodile junačke bitke u Domovinskom ratu, a ne samo u Kninu, proglašavajući sebe - riječima „mnogi od nas drukčije gledaju na Knin“ - skoro pa ratnim zapovjednikom.

Inicijativu da se „Oluja“ slavi i tamo gdje su poginule stotine hrvatskih branitelja, kod Petrinje i Gline recimo, predložili su mi ratni generali i zapovjednici koji su vodili oslobađajuće bitke. Valjda je važnije slušati njih nego onoga koji se na kninsku Tvrđavu, politički dobro sračunato, prvi put uspeo 2016. kada se uspio čak i junački skljokati.

Godinama nakon „Oluje“, osim prve godišnjice 1996., u Kninu se slavilo nije, pobjedu nisu tamo obilježavali ni predsjednik Tuđman ni sami ratni zapovjednici, što nimalo ne umanjuje važnost Knina u Domovinskom ratu.

Ako Plenković zna tko je organizirano tih godina dolazio u Knin, neka mi kaže. Ali ne pamtim, a vjerujem ni itko drugi, da se Herojski zec u znak prosvjeda tamo lancima omotao u kolovozu 1997.

Jer, nema na svijetu tog sredstva masovne komunikacije kojim bi
se on mogao ugurati među one kojima danas tepa „mnogi od nas“, napisao je Milanović na Facebooku. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene