Obavijesti Video Pretražite Navigacija
tvrdnja SDP-a

Ministar Erlić o tvrdnjama oporbe da gradi kuću suprotno prostornom planu: "Ja tamo neću živjeti, roditelji imaju sve papire"

Aktualno Galerija Ministar Erlić odgovorio na prozivke oporbe - 5 Ministar Erlić odgovorio na prozivke oporbe - 5 Foto: DNEVNIK.hr Ministar Erlić odgovorio na prozivke oporbe - 6 Ministar Erlić odgovorio na prozivke oporbe - 6 Foto: DNEVNIK.hr Šime Erlić, ministar regionalnog razvoja i EU fondova Šime Erlić, ministar regionalnog razvoja i EU fondova Foto: DNEVNIK.hr Ministar Erlić odgovorio na prozivke oporbe - 1 Ministar Erlić odgovorio na prozivke oporbe - 1 Foto: DNEVNIK.hr +2 Ministar Erlić odgovorio na prozivke oporbe - 2 Galerija 1/7 >>
Zadarski SDP tvrdi da ministar Šime Erlić gradi kuću suprotno prostornom planu. Erlić kaže da u toj kući planiraju živjeti njegovi roditelji i da oni imaju sve legalne papire.

Zadarski SDP tvrdi da ministar regionalnoga razvoja i EU fondova Šime Erlić gradi kuću u Zadru na parceli manjoj od 350 kvadrata, što, dodaju, nije moguće po prostornom planu.

Iz Grada odgovaraju kako je moguće jer prvotno se radilo o većoj čestici od koje je dio izdvojen za gradnju nove prometnice, a za preostali dio izdana je građevinska dozvola sukladno zakonu, i to na ime investitorice ministrove majke.

Kažu da to nije jedini takav slučaj. U posljednjih pet godina više ih je od dvadeset. Ministar Erlić odgovara da roditelji za gradnju kuće sve papire posjeduju legalno, a on tamo neće živjeti.

Pročitajte i ovo Ivica Mandić, vojni analitičar Za Dnevnik Nove TV Vojni analitičar o snimci napada na bolnicu u Gazi: "Dvojbene su, ako se radi o zrakoplovnom udaru, širina i dubina kratera"

"Tu kuću rade moji roditelji, ne radim je ja, kao što netko pokušava apostrofirati, rade je za sebe jer oni planiraju tamo živjeti.

Gledajte, riječ je o jednom pokušaju, dakle, da se ta priča nametne u medijski prostor, s obzirom na moju funkciju, ja sam svjestan toga da kao ministar moram jasno obrazlagati otkud mi imovina, jasno to komuniciram, precizno ispunjavam imovinsku karticu", kaže Erlić. 

 Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene