Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministar Siniša Hajdaš Dončić danas je u Splitu rekao kako zna da su štrajkovi sastavni dio procesa restrukturiranja jer dolazi do poremećaja u ekonomskom poslovanju, no unatoč njima neće popuštati.


Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture, Siniša Hajdaš Dončić, danas je u Splitu komentirao štrajk pilota i kabinskog osoblja Croatia Airlinesa. Štrajk je nazvao legitimnim pravom zaposlenika, ali i pozdravio činjenicu da se pregovori s Upravom danas nastavljaju. 'Još jedanput pozivam na razum, pozivam na odricanje od dijela prihoda određenog osoblja koje štrajka jer je to jedini način i jedina mogućnost da Croatia Airlines kao zrakoplovna kompanija opstane', rekao je ministar Hajdaš Dončić. Ponovio je i kako smatra da je CA jedna od rijetkih kompanija ovakve vrste u ovom dijelu Europe koja ima šansu opstati te je pozvao Upravu i sindikate da nađu zajednički jezik.

>> Dio sindikata potpisao dogovor s Upravom Croatia Airlinesa

Vezani članci Slika nije dostupna 'Zar su stjuardese i piloti Croatia Airlines doveli do bankrota? Kaznite odgovorne, to nismo mi!' Slika nije dostupna Milanović o CA: Ako se samo malo promijenimo imamo šanse spasiti kompaniju

'Kategorički tvrdim, postoji plan restrukturiranja koji je prihvaćen i od skupštine i od nadzornog odbora, koji je proslijeđen i u Agenciju za zaštitu tržišnog nadmetanja', rekao je resorni ministar i naglasio kako se uz velike uštede na javnoj nabavi i ukidanju povlastica mora uštedjeti i na trošku plaća.'To je jedina mogućnost da do 2015. nacionalna kompanija u ovom obujmu opstane', smatra Hajdaš Dončić.

'Što se tiče restrukturiranja, ja ću reći onako, sad možda malo i heretički, ponekad je normalno da bude štrajkova. Nema restrukturiranja bez određenih poremećaja u ekonomskom poslovanju', kaže ministar dodajući kako će rezultati restrukturiranja biti vidljivi od lipnja.

Ja mislim da je naša prioritetna maksima uvesti reda u sustav. Reda u sustavu nije bilo, mi sada uvodimo red i rezultati su vidljivi. Bit će još štrajkova, ali isto tako kažem nema popuštanja od planova restrukturiranja', rekao je Hajdaš Dončić dodavši kako CA u suprotnom čeka bankrot.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook