U rješavanje slučaja hrvatskog branitelja Veljka Marića u Beogradu će se uključiti ministar branitelja Predrag Matić.


Ministar hrvatskih branitelja Predrag Fred Matić kazao je nakon pogreba sotinskih žrtava iz Domovinskog rata da će se založiti za rješavanje slučaja hrvatskog branitelja Veljka Marića.

>> Ministar Miljenić se nada da će u slučaju Marić 'sve dobro završiti'

Vezani članci Policija privodi Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja Detalji kuće strave u kojoj su zločinci ubijali i samljeli svoje žrtve: Pronađen DNK dvojice, ali gdje je još 11 nestalih? Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić Jezivo otkriće - Masovna grobnica na jugu Srbije, Vučić o svemu šuti: "Što ćemo mi s takvim Srbima?"

Marić u Srbiji služi zatvorsku kaznu zbog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva počinjenog 1991. godine na području Grubišnog Polja. Uhićen je u travnju 2010. godine na srbijansko-bugarskoj granici.

Hrvatska je strana već u nekoliko navrata od Srbije pokušala ishodovati prebacivanje Veljka Marića u hrvatski zatvor, no zasad bez uspjeha.

Ministar Matić kaže da će se u sklopu izaslanstva predsjednika Republike Ive Josipovića, koji uskoro ide u službeni posjet Srbiji, zauzeti za Marića i njegovo prebacivanje u Hrvatsku.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook