Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nije mu se svidjelo

Pitanje reporterke Nove TV iznerviralo ministra: Prvo bježao pa jedva odgovorio na pitanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ponekad je uistinu teško od ministra dobiti i najbanalniju izjavu, a to je svojim primjerom danas demonstrirao i ministar prometa Oleg Butković.

Reporterka Nove TV Sabina Tandara Knezović pokušala je od ministra prometa i infrastrukture Olega Butkovića prije sjednice Vlade dobiti izjavu o novim informacijama u vezi izgradnje mosta Čiovo, no ministar je samo prošao pored kamera obrecnuvši se:

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NAJTEŽA SEZONA U 20 GODINA Čiovo i ove godine bez novog mosta: "Bojim se da ni do sljedeće sezone neće biti izgrađen" Slika nije dostupna Ministar Butković za Dnevnik Nove TV "Ovo nema veze s izborima, Pelješki most je projekt svih političkih stranaka"

"Znate vi što je s Čiovskim mostom. Kako vi ne znate? Čitajte medije."  

Nakon sjednice Vlade - pokušaj drugi.

"Hoćemo opet probati oko Čiovskog?", upitala je uporna reporterka, a ministar opet isto:  "Znate sve iz medija. Što vi ne čitate medije?"

Na opetovano inzistiranje i argument da je on ipak ministar koji bi možda trebao imati odgovore, Butković je ipak stao pred kamere i pojasnio situaciju s mostom kopno-otok Čiovo.

"Jučer je izašla vijest da je donijeta odluka o odabiru i da Čiovo mora biti gotovo do 15. lipnja, odnosno osam mjeseci od potpisa ugovora. Vjerujemo da su sve tegobe i problemi iza nas, činjenica je da je bilo puno problema oko tog projekta, koje nisu stvorili niti država niti Hrvatske ceste nego je izvođač došao u probleme. Morali smo raskinuti ugovor i raspisati novi natječaj i sada to ide prema ugovaranju", pojasnio je napokon ministar. 

Za izgradnju mosta novi izvođači radova

Iz Hrvatskih ceste (HC) u srijedu su potvrdili da su odabrali zajednicu ponuditelja Poduzeće za ceste Split i Strabag za izgradnju mosta kopno-otok Čiovo, procijenjene vrijednosti 95 milijuna kuna bez PDV-a.

Krajem kolovoza HC je zaprimio dvije ponude zajednice ponuditelja - Poduzeća za ceste Split i Strabaga, vrijednu 119,8 milijuna kuna (bez PDV-a), te Pomgrada, Zagreb montaže i Đuro Đaković Grupe, vrijednu 113,5 milijuna kuna (bez PDV-a).

HC je odabrao ponudu Poduzeća za ceste Split i Strabaga ocijenivši je najpovoljnijom, a kako je riječ o cjenovno višoj ponudi nego je procijenjena vrijednost radova, HC potvrđuje da će imati osigurana sredstva.

Projekt gradnje mosta kopno-otok Čiovo, dugog 547 metara i vrijednosti koja premašuje 207 milijuna kuna, ušao je među projekte europskog financiranja, pri čemu se 176,7 milijuna kuna ili 85 posto financira iz EU fondova.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene