Dvije godine i osam mjeseci od početka radova most Čiovo u Trogiru i dalje je nedovršen. Radovi su zaustavljeni, a novi izvođač koji treba doći umjesto propalog Viadukta još uvijek se čeka. Gužve i prometni kolapsi na starom mostu u Trogiru ugrožavaju živote jer na mostu zapinje i Hitna pomoć.


Temelji novog mosta Čiovo kod Trogira još uvijek vire iz mora. Sve stoji u mjestu, a vrijeme prolazi. Oprema građevinara Viadukta još je na terenu.

Vezani članci Slika nije dostupna JEDNO OD NAJVEĆIH HRVATSKIH GRADILIŠTA Prvi automobili će prijeći sredinom listopada Slika nije dostupna SVE IDE PO PLANU Završetak radova na projektu vrijednim 207 milijuna kuna u listopadu

Gradilište mosta Čiovo napušteno je. Viadukt je propao i izgubio taj posao, a Hrvatske ceste javljaju da će do kraja tjedna znati tko će nastaviti posao. Za sada se zna da su stigle dvije ponude. Jedna je ponuda Poduzeće za ceste Split uz Strabag, a druga Pomgrad, Zagreb Montaža i Đuro Đaković.

"Očekujemo da će odluka o odabiru biti do kraja ovog tjedna, najkasnije do početka tjedna. Ukoliko se ne uloži žalba na istu odluku o odabiru, po isteku roka mirovanja (10 do 15 dana) nastaje ugovorni odnos", stoji u izjavi Hrvatskih cesta.

U vrijeme najvećih gužvi na starom mostu u Trogiru živce gube i Trogirani i stranci: A kada na mostu zapne Hitna pomoć, gužva doslovno znači život ili smrt.

"Ljudi će i dalje umirati na mostu, kao i moj otac koji je umro čekajući Hitnu pomoć", rekao je jedan Trogiranin.

Dok svijet mostovima i tunelima spaja države, nama je ovih 500 metara, čini se, prevelik posao.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr