Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministar Pavić

O mjeri koja pomaže pri zapošljavanju mladih: Trebamo je još više promovirati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić izjavio je vezano za zapošljavanje mladih da upravo 68 posto njih koji su registrirani na Zavodu za zapošljavanje, imaju srednjoškolsku kvalifikaciju ili nižu, i upravo zato uvedena je mjera osposobljavanja na radnom mjestu, koja im omogućuje prekvalifikaciju i da "idu u zanate".

Odjeka ima, ali tu mjeru trebamo još više promovirati među zanatlijama i obrtnicima. Jer, s jedne strane osoba koja uđe u tu mjeru prekvalifikacije dobije minimalnu plaću 6 mjeseci, ali i taj obrtnik dobije mjesečno 700 kuna za njezino mentoriranje, istaknuo je u izjavi novinarima nakon Vladine sjednice ministar Pavić ispred Banskih dvora.

Pročitajte i ovo Ilustracija stravičan slučaj Osuđena na 99 godina: Tinejdžerica hladnokrvno ubila drugu za 9 milijuna dolara. Odvela ju je na planinarenje, a onda... Promocija dokumenta platforme LGBT centra Split - 1 Promocija u Splitu Važan dokument za ljudska prava: ''Važno je da su LGBT osobe dobrodošle''

"Pored toga, najavio bih što ministrica obrazovanja Blaženka Divjak radi - reforma strukovnog i dualnog obrazovanja, gdje želimo povećati atraktivnost tih zanimanja i za to je predviđeno 80 milijuna eura", naglasio je.

Upitan kako će se te osobe, kada jednom uđu u svijet rada, motivirati za ostanak u Hrvatskoj budući da su u inozemstvu primanja puno veća i bolji uvjeti rada, ministar Pavić je odgovorio kako su to što se događa u Hrvatskoj prošle sve nove članice Europske unije, navodeći primjer Poljske iz koje je 2,3 milijuna, odnosno 6 posto stanovništva, iselilo u zapadnu Europu.

Vlada radi demografske mjere, radi na povećanju plaća i atraktivnosti kako bi se mladi zadržali u Hrvatskoj, poručio je ministar Pavić. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene