Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon toga ocjena EU-a

Ministar Marić: ''Idućeg tjedna ćemo usvojiti nacrt Nacionalnog plana oporavka. Ove godine očekujemo prvih 13 posto pozajmice''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar financija Zdravko Marić otkrio je da će nacrt Nacionalnog plana oporavka biti usvojen na sjednici Vlade idućeg četvrtka. Nakon toga ide Europskoj komisiji na ocjenu.

''U četvrtak će Vlada usvojiti nacrt Nacinalnog plana oporavka i otpornosti koji ćemo onda slati u Europsku komisiju na ocjenu'', najavio je u subotu ministar financija Zdravko Marić.

Pročitajte i ovo Zdravko Marić Na odmoru Prvi put otkako je otišao iz Vlade bivši ministar financija Marić pred kamerama: Otkrio je li našao posao Zdravko Marić - 1 DOZNAJE DNEVNIK NOVE TV Zdravko Marić jučer ispitan u USKOK-u u svojstvu svjedoka u aferi Vjetroelektrane

Dodao je da nakon ocjene i prihvaćanja u Europskoj komisiji slijedi druga faza, odnosno implementacija Plana. ''Ove godine očekujemo oko 13 posto pozajmice, što je oko 6,1 milijarda kuna, a nakon toga bi povlačenja išla dva puta godišnje'', rekao je.

''Javnost će biti upoznata sa svime'', poručuje Marić.

Marić je odgovorio i na kritike da Nacionalni plan nije usmjeren na privatni sektor. Kaže kako to nije točno te da je ključni fokus ovog dokumenta provedba reformi. 

''Ovo je šansa za Hrvatsku. HUP je imao videovezu s Europskom komisiju na kojoj je objašnjeno da je fokus na reformama. Trebali bi svi podržati ovo bez podjele na privatni i javni sektor. I prije godine kada je izbila pandemija se nije dijelilo na privatni i javni'', smatra ministar financija.

Osvrnuo se i na izjavu predsjednika Zorana Milanovića koji smatra da je u izradi ovog dokumenta trebalo savjetovati s oporbom.

''Mi smo jedna od rijetkih EU zemalja koja je taj dokument u ranoj fazi stavila u javnu raspravu, prezentirala socijalnim partnerima i u konačnici stavila na plenarnu raspravu u Saboru'', kaže Marić i dodaje da su se konzultirali s onima s kojima je to bilo potrebno. Istaknuo je i da postoje zemlje rade dva odvojena plana za privatni i javni sektor.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene