Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministar financija Zdravko marić poručio je da će sredstava za nadoknadu šteta od elementarnih nepogoda iz proračuna biti.


Državno povjerenstvo za procjenu štete od elementarnih nepogoda zaključilo je u srijedu da 20 milijuna kuna osiguranih u državnom proračunu za nadoknadu šteta nikako nije dostatno za pokrivanje dosad prijavljenih 2,3 milijarde kuna šteta, te da će zato zatražiti od Vlade povećanje proračuna za tu namjenu.

Vezani članci Zagrebačka gradska skupština (Foto: Dnevnik.hr) Zastupnici prihvatili zagrebački proračun za 2020. od 8,547 milijarda kuna Tomislav Tomašević (Foto: Dnevnik.hr) Tomislav Tomašević o zagrebačkom proračunu: "Više ide za Arenu nego za zdravstvene objekte"

Ministar financija Zdravko Marić, poručio je da će se pronaći načina za osiguravanje dostatnih sredastava.

"U samom proračunu u smislu pozicije u državnom proračunu elementarne nepogode i štete je svega nekakvih 20-ak milijuna, ali kao što je bilo u praksi proteklih godina tako ćemo i ove godine pronaći i iznaći načine kako ćemo osigurati dostatna sredstva. Ali, ponavljam, o samim iznosima ja ne bih u ovom trenutku dok još nemamo konačne brojke", rekao je za N1 ministar financija Zdravko Marić.

Podsjetimo, od 1. siječnja do 18. rujna 2017. u registar šteta od elementarnih nepogoda prijavljeno je 2,3 milijarde kuna šteta, a štete su prijavile sve županije osim Istarske županije, kazao je predsjednik povjerenstva Josip Križanić (HDZ) uz napomenu da ti podaci ne uključuju štete nastale od nedavnih poplava u Zadarskoj županiji.