Ministar gospodarstva Darko Horvat uoči sjednice užeg kabineta Vlade najavio je poteze u 2019. godini koji bi trebali olakšati poslovanje brojnim poduzetnicima.

Galerija


Akcijskim planom za rasterećenje gospodarstva trebale bi se ukinuti stotine administrativnih procesa. Time bi se trebalo uštedjeti više od 600 milijuna kuna.

Vezani članci Darko Horvat (Foto: Dnevnik.hr) Horvat: "U ovom trenutku Kinezi nemaju ozbiljniju namjeru kupiti ili ući u strateško partnerstvo u 3. maju odnosno Uljanik grupi" Darko Horvat (Foto: Dnevnik.hr) Cappelli potvrdio: "Vlada će na sutrašnjoj sjednici povećati kvotu radnika koliko je poduzetnicima potrebno "

''Ili ćemo skratiti procedure ili ukinuti i dokinuti otprilike 314 raznoraznih administrativnih procesa kojima su poduzetnici ili morali neke stvari plaćati ili stajati, čekati redove na šalterima da bi nešto kupili ili su dostavljali raznorazna izvješća papirnatim putem. Od početka ove godine, odnosno usvajanjem akcijskog plana, ti će se procesi i procedure digitalizirati'', kazao je ministar gospodarstva Darko Horvat.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr