Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvi sastanak s novom Upravom

Od nove Uprave Uljanika stiže novi koncept plana restrukturiranja, ništa od plaće još ovaj tjedan

Ministar gospodarstva Darko Horvat (Foto: Dnevnik.hr)
Ministar gospodarstva Darko Horvat (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Ministar gospodarstva Darko Horvat (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Hoće li Uljanik u stečaj, ne zna se ni nakon prvog radnog sastanka nove Uprave s ministrom gospodarstva Darkom Horvatom.

Objavili su da plaće ovaj tjedan sigurno neće biti i da će novi plan restrukturiranja biti gotov do sredine sljedećeg tjedna, dok je ministar najavio da bi država Uljaniku mogla dati nova jamstva. Nakon sastanka s ministrom novi predsjednik Uprave radnicima je morao poručiti kako ovaj tjedan nema ništa od plaće.

Pročitajte i ovo Uljanik Još se ne zna rasplet s Uljanikom Boris Šavorić: ''Ništa od iznesenog u vezi uloge našeg odvjetničkog društva i Uljanika nije istina'' Darko Horvat (Foto: Dnevnik.hr) Pokazali interes Kineska delegacija posjetila 3. maj, Horvat: "Mislim da ćemo konačnu odluku dobiti vrlo skoro"

Predsjednik Uprave Uljanika Emil Bulić rekao je kako je nerelano očekivati isplatu plaća. "Sljedeći tjedan ćemo intenzivno raditi na tome, imamo dogovor da ćemo učiniti sve da budu isplaćene plaće. A hoće li ih tada zaista i biti, ovisit će o kvaliteti novog plana restrukturiranja. Uprava će ga dovršiti do sredine sljedećeg tjedna i dostaviti ministarstvu gospodarstva na analizu prije slanja Europskoj komisiji na odobrenje“, rekao je Bulić.

Ministar Horvat je objasnio da će Uljanik morati sam nabaviti novac i za plaće i za dovršetak preostalih brodova. "Ili kroz kreditne aranžmane ili nekim drugim modelima osigurati financiranje. Bude li povjerenja u novu Upravu država možda može u jednom trenutku dati jamstva“, uvjeren je ministar.

Iako su radnici zaprijetili radikalnim potezima ako u srijedu ne dobiju plaću, njihov predstavnik smiruje situaciju. Samir Hadžić iz Stožera za obranu brodogradnje Uljanik poručuje kako bi se radnici trebali strpiti. Iz 3. maja kažu da neće ponovno prosvjedovati u Zagrebu. Predrag Knežević iz Kriznog stožera 3. maja poručuje kako ne mogu napraviti pritisak na Vladu i da im ništa ne bi donio odlazak u Zagreb.

U novom planu, objasnio je ministar, drugačije će se provoditi restrukturiranje pulskog Uljanika od restrukturiranja 3. maja za koji, tvrdi, postoji puno veći interes ulagača.

 Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene