Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministar financija Slavko Linić izjavio je u utorak u Bruxellesu da će rebalans proračuna, koji se mora obaviti kako bi se ispunile preporuke EU-a unutar postupka korekcije proračunskog deficita, biti dovršen u rokovima.


Ministar financija Slavko Linić je nakon sastanka ministara financija zemalja članica EU-a odgovarao na pitanje novinara o rebalansu proračuna te o tome hoće li za Europsku komisiju biti prihvatljivo prebacivanje beneficiranog radnog staža iz drugog u prvi mirovinski stup.

Vezani članci Slika nije dostupna VIDEO Linić i dalje bez konkretnih odgovora Slika nije dostupna 'Ne možemo pretpostaviti koje će biti mjere Komisije!

'Beneficirani staž je kao obveza i sada u prvom stupu, prema tome, mi obveze ne mijenjamo i one ostaju u prvom stupu, jer je tako već u zakonima iz 2009. godine", rekao je.

"Ostaje samo to da prihode nismo usmjeravali u prvi mirovinski stup. Kod izvršenja, oni se prikazuju kao prvi stup i apsurd je da iskazujemo deficit na taj način, da uplaćujemo u drugi umjesto u prvi stup. No, evidentno je da to nisu strukturne mjere nego jednokratne. Mi moramo pokazati da umjesto tih prihoda dolaze neki drugi prihodi koji će značiti kontinuitet", objasnio je Linić.

Linić optužio upravu Mirne Rovinj da nije bila zainteresirana za proizvodnju

Linić je rekao da vlada priprema niz dokumenata koje će dostaviti Europskoj komisiji u sklopu Procedure prekomjernog deficita (EDP).

"To su dokumenti, elaborati koje mnoga ministarstva u Vladi RH pripremaju i to su odgovori koje moramo dati stručnom timu povjerenika Ollija Rehna da bi mogli elaborirati sve naše mogućnosti vezano za prihodovnu i rashodovonu stranu. Što se tiče rebalansa proračuna na tome se svakodnevno radi i vjerujem da ćemo to završiti u rokovima", rekao je Linić. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju