Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Ministarstvo je ponudilo rješenje'

Linić optužio upravu Mirne Rovinj da nije bila zainteresirana za proizvodnju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski ministar financija Slavko Linić rekao je u utorak u Bruxellesu da njegovo ministarstvo nije odgovorno za otvaranje stečaja u Mirni Rovinj, te je optužio upravu te tvornice za preradu ribe da nije bila zainteresirana za proizvodnju.

Slavko Linić je na pitanje kako to da je oprošten dug medijskoj kući EPH od osam milijuna kuna, a ne i proizvodnoj tvrtki Mirna Rovinj, rekao da su to zaključci 'nezadovoljnih strana i nekih medijskih komentara'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Frka oko Mirne 'Puna nam je pipa lokalne mafije!' Slika nije dostupna 'Ostavimo to Vladi' VIDEO Linić opet okoliša: Kada ćemo saznati koje su to mjere smanjenja proračunskog minusa?

'Mnogima se daje mogućnost otpisivanja dugova. Ja se jako dobro sjećam početaka, kada smo donosili zakon. Tada su nas nezadovoljni s tim procesom optuživali da se to radi po metodi 'kadija ti sudi, kadija te tuži', što znači da će država gledati samo svoje interese. Danas su optužbe obrnute, da dajemo svojim prijateljima, ovome i onome. Ipak, opća je ocjena da je to ipak model koji smo počeli gurati, a koji dobrim dijelom guraju i neke druge europske zemlje, koji je dao određene rezultate u spašavanju radnih mjesta. Sve ostalo su nezadovoljnici koji nastoje blatiti ono što je novo. Ako ne stvaramo novo onda nas se optužuje, a ako stvaramo, onda se sve pretvara u mito i korupciju', istaknuo je Linić.

'Mirna ne mora u stečaj'

Ministar je za probleme Mirne Rovinj optužio upravu te tvrtke, koja je odbila Podravku kao strateškog partnera.

'To pitajte upravu koja je odbila da strateški partner bude Podravka, proizvođač hrane. Za nas je bio prihvatljiv model da Podravka otkupi potraživanja HBOR-a, da se to unese u kapital, da se upravi Mirne omogući da nema dugove prema bankama, ali očito je da uprava nije imala tu namjeru', rekao je Linić.

'Ministarstvo je ponudilo rješenje za Mirnu, a to očito nije prihvaćeno zato što odgovorni ljudi koji vode Mirnu nisu bili zainteresirani za proizvodnju nego za nešto drugo', zaključio je ministar Linić, dodajući da odgovore ne treba tražiti u Ministarstvu financija nego kod nezadovoljnih aktera koji pokušavaju eliminirati ministarstvo financija u ključnim odlukama. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene