Obavijesti Video Pretražite Navigacija
problemi s avionima

Krstičević na pitanje ostaje li u Vladi reporterki Dnevnika Nove TV odgovorio: '' A što ti imaš neki drugi plan?''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Upitnom nabavom borbenih F16 aviona od Izraelaca bavio se i saborski Odbor za obranu.

Od ministra obrane Damira Krstičevića i svih aktera ovog posla tražilo se da pojasne gdje je zapelo. Sve su, podsjećamo, usporili Amerikanci zahtjevom da se prije isporuke iz aviona izvade ugrađeni izraelski uređaji.

Pročitajte i ovo Biljana Borzan preferencijalni glasovi FOTO Ovi su kandidati bili zadnji na listama, ali su uspjeli ući u Sabor Ilustracija Vodi se žestoka rasprava Netanyahu pred velikom dilemom nakon iranskog napada: "Napravit ćemo sve što je potrebno"

Krstičević je izbjegavao dati odgovor na pitanje jesu li Izraelci u pregovorima upozorili Hrvatsku na uvjete SAD-a i znaju li za njih od samog početka.

''Proces je vođen temeljito i u funkciji hrvatskih nacionalnih interesa. Sad imamo izazov, ali vjerujem da će Izrael i SAD to riješiti'', rekao je Krstičević. Dodao je da Hrvatska inzistira da dobije zrakoplove koje je i tražila.

Na opetovana pitanja reporterke Dnevnika Nove TV Ivane Pezo Moskaljov je li Izrael upozorio na uvjete, kao i na pitanje je li žurio s poslom, ministar je izbjegavao odgovor, a onda se i neprimjereno obratio novinarki:

Ivana Pezo Moskaljov: Kao partneri vas nisu upozorili na uvjete koje su rekli da će ispuniti, nisu ih ispunili godinu dana nakon svega?

Damir Krstičević: Proces je u tijeku. Kad zatvori se proces, vidjet ćemo.
Ivana Pezo Moskaljov: Ostajete li u Vladi?
Damir Krstičević: A što ti imaš neki drugi plan?
Ivana Pezo Mokaljov: Mi nismo na ti!

''A što ako sve prođe kako treba?'' pitao je na kraju ministar.

Dragovan: Odbor za obranu je radio korektno

"Ministar i njegov tim vrlo detaljno su nas obavijestili o svim radnjama koje su poduzete od donošenja odluke do današnjeg dana. Vrlo otvoreno i bez uvijanja se odgovaralo na sva postavljena pitanja i mi smo zadovoljni s dobivenim informacijom koje smo dobili od ministra obrane i načelnika Glavnog stožera. Osobno vjerujem da će se ovaj postupak za odobrenje za prodaju okončati kako je i najavljeno, odlukom američkog Kongresa kako bi se završio taj posao", rekao je predsjednik Odbora Igor Dragovan (SDP).

Na upit zašto je šutio mjesec dana nakon što ga je Krstičević kao predsjednika saborskog Odbora za obranu na sastanku u Ministarstvu obrane tijekom godišnje prezentacije stanja u vojsci izvijestio o novonastalnoj situaciji, Dragovan je odgovorio kako je tek tada doznao da se stvari odvijaju brže nego što se očekivalo.

Upitan zašto tijekom sastanka članova odbora i predstavnika MORH-a nije postavljao pitanja, Dragovan je kazao da je o situaciji obaviješten tijekom tog sastanka.

"Kao predsjednik Odbora mislim da smo u djelokrugu Odbora radili korektno. Procijenili smo da je bolje razgovarati ikad nego nikad", izjavio je Dragovan.

Predsjednica podržava ministra Krstičevića

Na novinarski upit hoće li Krstičević napustiti Vladu, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović rekla je kako ne vidi razloga za to. 

"Ne vidim zašto bi ministar odstupio u ovom trenutku. Riječ je o pregovorima između Izraela i SAD-a u kojima Hrvatska ne može sudjelovati iako nas se to tiče. Ne vidim nikakvu odgovornost ministra Krstičevića", rekla je predsjednica. 

Aktualno Novi šokantni detalji o premlaćivanju 18-godišnje Zadranke: "Da je bio još jedan udarac, ne bi preživjela" Premlaćivanje se odvilo u jednom zadarskom kafiću (Foto: Provjereno) Premlaćivanje se odvilo u jednom zadarskom kafiću (Foto: Provjereno) Foto: Provjereno Konobarica je iznijela svoje svjedočanstvo (Foto: Provjereno) Konobarica je iznijela svoje svjedočanstvo (Foto: Provjereno) Foto: Provjereno Čovjek koji je djevojku prebio uskoro će biti pušten na slobodu (Foto: Provjereno) Čovjek koji je djevojku prebio uskoro će biti pušten na slobodu (Foto: Provjereno) Foto: Provjereno Novi brutalni detalji (Foto: Provjereno) Novi brutalni detalji (Foto: Provjereno) Foto: Provjereno +0 Suđenje je u tijeku (Foto: Provjereno) Hrvatska Novi šokantni detalji o premlaćivanju 18-godišnje Zadranke: "Da je bio još jedan udarac, ne bi preživjela" 1/5 >>

Aktualno Otkriveni detalji o muškarcu kojeg ljubi Milanka Opačić, evo gdje je ljubav planula Milanka Opačić (FOTO: Patrik Macek/PIXSELL) Milanka Opačić (FOTO: Patrik Macek/PIXSELL) Milanka Opačić (FOTO: Patrik Macek/PIXSELL) Milanka Opačić (FOTO: Patrik Macek/PIXSELL) +0 Milanka Opačić, bivša SDP-ova zastupnica (Foto: Dnevnik.hr) Celebrity Otkriveni detalji o muškarcu kojeg ljubi Milanka Opačić, evo gdje je ljubav planula 1/3 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene