Obavijesti Video Pretražite Navigacija
kod Karlovca

Ministar Božinović u centru za registraciju migranata: "Naglasak je na hvatanju krijumčara"

Aktualno Galerija Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova RH Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova RH Foto: DNEVNIK.hr Centar za registraciju migranata - 1 Centar za registraciju migranata - 1 Foto: DNEVNIK.hr Centar za registraciju migranata - 2 Centar za registraciju migranata - 2 Foto: DNEVNIK.hr Centar za registraciju migranata - 3 Centar za registraciju migranata - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Centar za registraciju migranata - 4 Galerija 1/5 >>
U Centru za registraciju migranata u Dugom Dolu nedaleko od Karlovca trenutačno je postavljeno stotinjak kontejnera i u njih se može smjestiti oko 500 osoba, a u trenutku snimanja bilo ih je 15. Namijenjen je isključivo registraciji, a ne dugotrajnom smještaju migranata.

Ministar Davor Božinović obišao je i policijske službenike u Karlovcu koji čuvaju granicu s Bosnom i Hercegovinom. Na području Hrvatske u prošloj godini evidentirano je gotovo 70.000 postupanja prema ilegalnim migrantima, a samo u dva mjeseca ove godine više od 1400. Ipak, smanjen je pritisak na granice.

"Prema službenim izvorima, iako su često konzervativni, međunarodna organizacija za migracije, oni govore da je ulaz u BiH veći za 35 posto, a ulazak u Hrvatsku je manji za 11 posto. Naglasak koji mi dajemo je hvatanje krijumčara jer bez krijumčara, bez onih ljudi koji im na bezakonit način pomažu, oni ne bi bili u stanju prijeći granicu", rekao je Božinović, javljaju Vijesti Nove TV.

Pročitajte i ovo Prosvjed u Resniku Transparenti i uvrede VIDEO/FOTO Tomaševića u Resniku dočekali ljutiti građani: Muškarac legao ispred auta, maknula ga policija

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene