Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''pretražuje se teren''

Ministar Božinović: Sirijac u BiH tražio azil, ali bez djevojčice

Sirijac koji je tvrdio da ga je policija razdvojila od kćeri (Foto: Twitter)
Sirijac koji je tvrdio da ga je policija razdvojila od kćeri (Foto: Twitter) Foto: Twitter
Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u četvrtak je potvrdio da policija raspolaže informacijom da je 43-godišnji Sirijac W. G., koji tvrdi da ga je hrvatska policija razdvojila od petogodišnje kćeri, još 30. kolovoza u Sarajevu zatražio azil, ali da u njegovu društvu nije bilo nikakve djevojčice.

Božinović je potvrdio da hrvatska policija već nekoliko dana raspolaže tom informacijom. No, kaže, nema luksuz da izlazi u javnost sa svim saznanjima.

Pročitajte i ovo Davor Božinović (Foto: Dnevnik.hr) hrvatska nije cilj migrantima Božinović komentirao Sirijca koji je tvrdio da je razdvojen od kćeri, a - nije Davor Božinović (Foto: Dnevnik.hr) Policija ga traži Božinović o slučaju muškarca iz Sirije: "Ako traži dijete u Hrvatskoj, bilo bi logično da surađuje s policijom"

"Sve ono što se u javnom prostoru objavilo ne podudara se s onim do čega je policija došla", rekao je Božinović nakon događaja posvećenog promicanju sporta u policiji upitan za slučaj sirijskog migranta koji je u Hrvatskoj prijavio nestanak petogodišnje kćeri.

"Pretražuje se teren, razgovara se s roditeljem, a uspostavlja se i intenzivna suradnja s policijama koje su na tzv. balkanskoj ruti. Na temelju svega toga i svega onoga čime hrvatska policija raspolaže ne može se potvrditi ono što je o ovom slučaju objavljeno u medijima kao prva informacija", kazao je Božinović.

Riječ je o tvrdnji izbjeglice iz Sirije da ga je u selu Smoljancu, kada je išao u prodavaonicu po namirnice, hrvatska policija na silu odvojila od petogodišnje kćeri Allse. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene