Sirijac koji je tvrdio da ga je policija razdvojila od kćeri (Foto: Twitter)
Sirijac koji je tvrdio da ga je policija razdvojila od kćeri (Foto: Twitter) Foto: Twitter

"Ne da smo prekinuli potragu, nego se nastavlja i objavit će se prema pravilima struke'', poručio je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović komentirajući slučaj nestale sirijske djevojčice Allse.


"Policija je istraživala prema svim obavijestima i koordinatama koje je imala. Sve što su poduzeli ne potvrđuje niti jednu od priča koje su se pojavile u javnosti'', rekao je Božinović naglasivši da je hrvatska policija sama kontaktirala bosanskohercegovačku stranu. ''Oni su dobili informaciju od oca deveti ili deseti dan nakon što se to dogodilo'', rekao je ministar.

Sirijac koji je tvrdio da ga je policija razdvojila od kćeri (Foto: Twitter)
Davor Božinović (Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL) Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Vezani članci Peđa Grbin SDP osudio zaustavljanje europarlamentaraca na granici s BiH: "Hrvatska je članica EU te je dužna poštivati njene zakone i vrijednosti" Interventna policija Hrvatski policajci u međunarodnom skandalu: "Nakon jurnjave preko polja stigli grupu europarlamentaraca, nekoliko njih je zgrabilo novinare"

MUP je priopćio da nastavljaju potragu za djevojčicom i da provjeravaju sve dostupne informacije. U Nacionalnoj evidenciji nestalih osoba objavili su profil Allse.

Podsjetimo, potresni apel Sirijca koji traži svoju petogodišnju kćer izazvao je veliku pažnju javnosti. Sirijac tvrdi da ga je hrvatska policija razdvojila od kćeri te mu razbila mobitel, dok policija opovrgava njegovu priču. Jučer je na sastanku s pripadnicima granične policije Sirijac zatražio azil, a sljedeća adresa trebala bi mu biti Prihvatilište za tražitelje azila u Zagrebu.