Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon dramatičnih najava

Filipović ide na sastanak s upravom Petrola: "Naftne kompanije ostvaruju rekordne profite"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović sutra će se sastati s upravom Petrola, nakon što je ta kompanija najavila da će u znak prosvjeda zbog regulacije cijena prekinuti prodaju u Hrvatskoj u srijedu od podneva do 13 sati, doznaje se iz ministarstva gospodarstva (MINGO).

U vrijeme kada naftne kompanije ostvaruju rekordne profite zbog rata u Ukrajini i špekulacija na tržištu, vlada čini sve kako bi zaštitila standard građana, kažu u ministarstvu i podsjećaju da je, među ostalim, ograničila marže naftnih kompanija koje se odnose na benzin i dizel na 0,65 kn te smanjila trošarine za 0,80 kn i 0,40 kn za benzin i dizel.

"Da nema tih ograničenja, cijena dizela bila bi za 1,99 kn viša, a benzina za 1,82 kune od trenutačnih cijena na benzinskim postajama. Ministar Filipović sutra će održati sastanak s Upravom Petrola", kažu u ministarstvu.

Petrol će u Hrvatskoj u znak prosvjeda zbog Vladinih mjera regulacije cijena goriva u srijedu zatvoriti prodajna mjesta od 12:00 do 13:00, osim benzinskih postaja koje se nalaze na autocestama i na pomorskom dobru, priopćio je Petrol u utorak.

Prodajna mjesta Petrola u Hrvatskoj posluju pod tim brendom i brendom Croduxa.

Petrol procjenjuje da je šteta od regulacije naftnih derivata u Hrvatskoj za 2022. godinu koju je pretrpio 45,6 milijuna eura.

Pročitajte i ovo Nove cijene goriva JEFTINIJA VOŽNJA Dobre vijesti za vozače: Od utorka drastično padaju cijene goriva

Pročitajte i ovo Ilustracija rekordne brojke Inflacija pada, ali cijene hrane i energije i dalje vrtoglavo rastu: "Najgore je prošlo"

Točenje goriva za vrijeme zatvaranja prodajnih mjesta bit će omogućeno hitnim/interventnim službama.

"Ovom mjerom želi se skrenuti pažnja na ozbiljnost situacije i spriječiti poremećaje u opskrbi te moguću nestašicu naftnih derivata u Hrvatskoj. Petrol se ispričava svim svojim kupcima i zahvaljuje im na razumijevanju", kažu u Petrolu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene