Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

HDZ-ov saborski zastupnik Domagoj Ivan Milošević u utorak je ministra prometa Sinišu Hajdaša Dončića nazvao "šaljivdžijom" zbog izjave da se HDZ-ov gospodarski program temelji na Vladinim projektima.


"Gospodin Dončić je poznati šaljivdžija, on je zadnji koji bi mogao govoriti o ulaganjima u infrastrukturu u ove četiri godine. Nažalost, kao što znate, jedini projekt koji je ova vlada ostvarila je zagrebačka zračna luka, koja je započeta 2011., dakle za mandata bivše HDZ-ove vlade. Tri godine su se protivili Pelješkom mostu, sjetili su ga se u izbornoj godini, a kako uvode red i ulažu najbolji su primjer Hrvatske željeznice. Niti jedna kapitalna investicija se u četiri godine nije dogodila, a rezultat uvođenja reda je 50 posto otpuštenih, ukupno gledano, u HŽ-u", rekao je Milošević novinarima u Saboru.

Vezani članci Bivši ministar kulture Božo Biškupić Nije problem samo u Sotoni, snimanja se u Hrvatskoj zabranjivala i zbog golotinje. Provjerili smo što o priznanju župana kaže bivši ministar kulture Josipa Rimac Josipu Rimac ulovili u kontaktu s 10 ministarstava? USKOK sumnja i na nezakonito financiranje HDZ-a: "Moram zatvoriti financijsku konstrukciju"

Ustvrdio je da je HŽ u protekle četiri godine otpustio 8000 ljudi, a posljedica su, kaže, manji prihodi od prometa roba, 30 posto manji prihod od prometa putnika i više od 2,5 milijarde kuna gubitka. "Eto, to najbolje pokazuje kako i na makro planu našom zemljom upravlja ova vlada", zaključio je Milošević.

Hajdaš Dončić: HDZ-ov program je kao 'big foot', svi su vidjeli stopalo, ali stvorenje nitko

Ustvrdio je kako aktualna vlada nije ozbiljno započela ni jedan investicijski projekt te da su svi projekti koji se provode započeti u vrijeme HDZ-ove vlade, a kao glavni krimen aktualne vlade navodi slabo povlačenje novca iz EU fondova namijenjenog izgradnji željezničke infrastrukture.

Milošević nije želio komentirati rebalans proračuna koji je danas utvrdila Vlada jer ga, kaže, još nije vidio, no kazao je kako je "od ove vlade sve već viđeno". " Mi bismo zamolili da, s obzirom na blizinu izbora i sve što rade, prestanu sa sastancima Vlade jer samo nažalost sve više guraju Hrvatsku prema rubu bankrota", poručio je.

Milošević tumači i kako problem nije prihodovna, nego rashodovna strana proračuna. "Niti jedna reforma nažalost nije provedena u četiri godine pa je rezultat toga, ukupno kad gledate deficit i državna jamstva poduzećima, sigurno blizu 100 milijardi kuna već sada", ustvrdio je.

Milošević je to kazao uoči sjednice Kluba HDZ-a, koji se u pripremi za posljednju sjednicu aktualnog saziva Sabora sastao kasno poslijepodne. Na pitanje kako će HDZ glasovati o Vladinu rješenju za kredite u švicarskom franku Milošević nije mogao odgovoriti.

"Sad ćemo imati klub zastupnika. Bili smo dosad jasni. Problem je kad imate godinu dana na raspolaganju, a toliko je otprilike imala ova vlada, a nije učinila ništa i na kraju gura tri dana prije raspuštanja Sabora tako jednu važnu odluku, odnosno važan zakon, bez razgovora i dogovora s bilo kime. Mislim da bi se svaka razumna i odgovorna vlada barem unaprijed konzultirala s Ustavnim sudom", kazao je Milošević, a na pitanje znači li to da HDZ neće podržati Vladine prijedloge odgovorio je: "Pričekajmo". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook