Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Miljević: Nisam u sukobu interesa zbog Glavaša

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački odvjetnik Veljko Miljević odbacio je danas tvrdnje tjednika "Feral Tribune" da je u sukobu interesa jer je kao bivši potpredsjednik Hrvatskog helskinškog odbora za ljudska prava (HHO) preuzeo obranu Branimira Glavaša, prvog hrvatskog političara optuženog za ratni zločin.

Najavljujući prijavu Odvjetničkoj komori, u "Feralu" ističu da je Miljević kao potpredsjednik HHO-a bio u prilici imati uvid u iskaze svjedoka u "slučaju Glavaš" koji su se obraćali toj nevladinoj udruzi te ih poslije zlorabiti u interesu obrane svog branjenika.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Glavaš je danas na slobodi, a moja sestra je i dalje u pritvoru' Slika nije dostupna Glavašev odvjetnik u stanje mirovanja stavio članstvo u HHO-u

- Ja sigurno u ništa od toga nisam imao uvida, kazao je Miljević novinarima, ističući da takve tvrdnje mogu iznositi jedino osobe koje nemaju saznanja o funkcioniranju HHO-a.

Oni koji imalo poznaju rad HHO-a moraju znati da članovi, kao istaknute javne ličnosti, ne rade te stvari. To rade osobe u uredu, a u konkretnom slučaju ured na terenu u Osijeku, objasnio je Miljević. No, dodao je kako vjeruje da u slučaju Glavaš nitko nije imao uvid u spomenute izjave.

Osim prijave Odvjetničkoj komori redakcija splitskog tjednika
najavila je da će se obratiti Europskoj komisiji i svim međunarodnim tijelima zaduženim za pregovore s Hrvatskom i upozoriti ih na, kako kažu, skandalozni tijek suđenja Glavašu i sramotne događaje koji ga prate, za što odgovornim smatraju službenu hrvatsku politiku.

Međunarodnu akciju "Feral" je pokrenuo nakon što je Glavašev odvjetnički tim najavio da će tužbom tražiti milijun kuna odštete zbog naslovnice na kojoj je preslika prijetećeg pisma koje je dobio "Feralov" novinar Drago Hedl s naslovom "Glavaševe prijetnje".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene