Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Glavašev odvjetnik u stanje mirovanja stavio članstvo u HHO-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Veljko Miljević, član Izvršnog odbora Hrvatskog helsinškog odbora za ljudska prava (HHO) stavio je u stanje mirovanja svoje članstvo i funkciju u HHO-u i zatražio od HHO-a da donese konačnu odluku o njegovom statusu, izvjestio je danas HHO.

U izjavi za javnost, HHO navodi da je Miljević "danom početka glavne rasprave u sudskom kaznenom postupku protiv Branimir Glavaša, optuženog za ratne zločine, stavio u stanje mirovanja svoje članstvo i funkciju u HHO-u, te zatražio od v.d. predsjednika i Izvršnog odbora da plenarnom skupu - koji je jedini ovlašten o tome odlučivati - predloži da donese konačnu odluku o njegovom statusu".

Pročitajte i ovo Krenulo je suđenje roditeljima - 1 Najteže tek slijedi Odvjetnik roditelja žrtava masakra: "Bio sam na ispitivanju dječaka ubojice. Kad sam vidio snimke, uzrujao sam se" Slika nije dostupna Iznio obranu pred Uskokom Ježiću mjesec dana pritvora, aktivno se branio

Ovu odluku Miljević je obrazložio stavom "da bi to što u navedenom postupku nastupa kao branitelj Branimira Glavaša moglo doći do kolizije s radom HHO-a", a do Plenuma koji, prema Statutu HHO-a, može zamrznuti članstvo pojedinog člana koji obavlja djelatnost nespojivu s djelovanjem u organizaciji, Miljević neće sudjelovati u radu HHO-a.

Izvršni odbor HHO-a izvijestio je također da će se Plenum održati unutar 14 dana od odluke Izvanraspravnog vijeća Županijskog suda u Zagrebu koje još nije odlučilo o optužnici protiv Daniela Ivina, za kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti.

"Na tom će se Plenumu odlučivati o statusu Daniela Ivina i Veljka Miljevića u HHO-u, a u vezi s time, održat će se i izbori za nove dužnosnike HHO-a", navodi se u izjavi za javnost HHO-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene