Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Glavaš je danas na slobodi, a moja sestra je i dalje u pritvoru'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Do danas nitko nije objasnio, niti se o tome očitovao, zašto je Gordanino dijete dovedeno na policiju nakon što je ona privedena. Je li to možda standardna procedura?', izjavila je gostujući u emisiji 10 do 8 Ana Marija Getoš, sestra Gordane Getoš Magdić optužene za ratni zločin u slučaju 'selotejp'.

Ana Marija Getoš, sestra Gordane Getoš Magdić, koja je najteže teretila Branimira Glavaša u slučaju 'selotejp', kaže kako je Gordana promijenila iskaz čim je pritvorena, a ne tek kasnije na suđenju, no tada to nikoga nije zanimalo. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Beogradski vojni sud 1992. EKSKLUZIVNO - Optužnica protiv Šeksa Slika nije dostupna Nisu utvrdili što će poduzeti Glavaš najavio pa otkazao tiskovnu konferenciju

'Uz dužno poštovanje Branimiru Glavašu, on je danas na slobodi, a moja je sestra i dalje u pritvoru i tamo će biti do daljnjeg,' kaže Ana Marija Getoš.

'Njezin je iskaz na policiji iznuđen. Ona je tamo bila 53 sata, a u policiju je dovedeno i njezino dijete. Do dan danas nitko nije objasnio zašto je dijete bilo u policiji. Je li to uobičajena procedura?', dodaje Ana Marija Getoš.

Na pitanje postoji li mogućnost da je sam Glavaš utjecao na promjenu iskaza Gordane Getoš Magdić, njezina sestra kaže kako to nikako nije moguće. 

'Apsolutno ne. Do nje nije mogao nitko osim mene, a ako sada netko želi implicirati da sam ja na nju utjecala, onda treba znati da postoje snimke svih naših razgovora koje će ti opovrgnuti,' kaže Ana Marija, koja tvrdi kako su svi njezini razgovori sa sestrom u pritvoru snimani po nalogu istražnog suca. 

Na pitanje kako je Sanja Sarnavka, koordinatorica udruge B.a.B.e. preko noći od glavne pozitivke postala glavna negativka u slučaju Gordane Getoš Magdić, Ana Marija kaže kako ona ne želi osporiti pomoć koju je Sarnavka ukazala njezinoj sestri, ali smatra da je, kako bi pomogla Gordani sve što je znala o Faberovoj ponudi trebala ispričati medijima.

>> Ana Marija Getoš odbila doći na policiju 

>> U tijeku kriminalistička obrada zbog prisluškivanja Fabera

>> Faber smješta Glavašu?

>> Faber kazneno prijavio Ana Mariju Getoš 

>> Ana Mariju Getoš tuži i Sanja Sarnavka

Branimir Glavaš danas je pušten iz pritvora na slobodu koja bi, do ponovne odluke Mandatno imunitetnog povjerenstva o njegovom imunitetu kao saborskog zastupnika, trebala biti potpuna. Ipak Glavaš je izveden iz zatvora, i uveden u bolnicu, daleko od očiju javnosti, a nikome od novinara nije dozvoljen kontakt s njim. Osim toga nije se niti pojavio u Saboru, već je odvezen u osječku bolnicu.

Njegov odvjetnik Veljko Miljević kaže kako bi Glavaš od danas trebao biti potpuno i neograničeno slobodan, bez nadzora.

'Glavaš je pušten na slobodu, i u ovom trenutku ne bi trebao imati nikakvih mjera opreza. Ima li ih trenutno ja ne znam. Jednako kako su novinari htjeli razgovarati s njim tako je i on htio razgovarati s njima, ali ljudi koji brinu o njegovom zdravstvenom stanju procjenili su kako on za to nije sposoban', izjavio je Miljević.

>> Video: Glavaš pušten na slobodu 

>> Madunić: Glavaš iz zatvora odlazi u Osijek

>> Odvjetnici traže puštanje Glavaša na polaganje saborske prisege

'Prije dva dana Branimir Glavaš je bio u sudnici u više manje normalnoj fizičkoj kondiciji. Ovo je očigledno jedan politički dogovor. Moj je prigovor Glavašu što nije otišao u Sabor. Ako je bio toliko loše da nije mogao, trebao je otići u bolnicu u Zagrebu,a ne u Osijek. No trebao se barem na kratko pojaviti u Saboru, jer je smisao saborskog zastupnika da se njegov glas i čuje', kaže Žarko Puhovski iz HHO-a.

Puhovski se slaže kako je potrebna istraga zbog Ana Marijinog neovlaštenog snimanja razgovora s Vladimirom Faberom, jer kaže 'jednako kako se ne smije iznuditi iskaz, tako se ne smije nikoga neovlašteno snimati'. 

Na pitanje koliko će vremena proći da se Glavašu ponovno odredi pritvor, Miljević kaže kako misli da neće biti niti preko noći, kako se danas moglo čuti nekakva nagađanja, ali neće trajati niti dva mjeseca koliko bi mogla trajati ustavna procedura potrebna za to.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene