Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Komentirao špekulacije

Miljenić o nasljeđivanju Bajića: Planiram raditi i dalje ovo što sad radim

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar Orsat Miljenić komenitrao je špekulacije prema kojima je premijer Milanović odlučio njemu povjeriti mjesto glavnog državnog odvjetništva nakon odlaska Mladena Bajića.

Ministar pravosuđa Orsat Miljenić komentirao je danas prije sjednice Vlade špekulacije prema kojima je premijer Zoran Milanović odlučio njemu povjeriti mjesto glavnog državnog odvjetništva nakon što Mladenu Bajiću uskoro istekne mandat.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Glas s Pantovčaka Milanović pohvalio Plenkovića: "Potpisat ću rješenje" Andrej Plenković Obrecnuo se i na oporbu Plenković: "Uputio sam prijedlog Milanoviću..."

"Radim ovo što radim, to mi se sviđa, i to planiram raditi i dalje", rekao je kratko Orsat Miljenić.

Vukšić: Kalkulira Zoran Milanović, koalicija šuti i oporba šuti

Naime, Bajiću mandat ističe 23. travnja, a hoće li mu premijer Milanović dati i četvrti mandat, ne zna se. No poznato je da premijer ima zamjerke na Bajićev rad.

Nekoliko izvora iz Vlade i SDP-a kazalo je da premijer funkciju glavnog državnog odvjetnika nakon 23. travnja želi dati trenutnom ministru pravosuđa Miljeniću. Premijer je navodno pokušao nagovoriti Miljenića da preuzme funkciju, ali bezuspješno jer ministar pravosuđa namjerava dovršiti.

Probni baloni

O izvješću DORH-a još se nije glasovalo, a kad će se glasovati, prokomentirao je HDZ-ov zastupnik Davorin Mlakar. "Vrlo čudna je situacija da se još nije glasovalo, tim više što se radi o izvješću za 2012. Mi bismo voljeli već danas prokomentirati izvješće za 2013. što bi bilo puno važnije s obzirom na protok vremena", rekao je Mlakar.

Komentirao je i ministra Miljenića kao mogućeg zamjenika Mladena Bajića. "To su neki probni baloni, da se destabilizira gospodina Bajića pred njegov reizbor. Osim toga, Hrvatska vjerujem da ima dovoljan broj kvalitetnih pravnika koji bi mogli kandidirati za to mjesto", odgovara Mlakar.

Ipak, HDZ nema svojeg kandidata. "Ne, niti smo se mi o tome izjašnjavali niti ćemo govoriti do travnja do kada traje mandat gospodina bajića. Tada bismo govorili o proteklim godinama njegovog mandata, a za konkretnog kandidata koji bi se javio ne možemo razmišljati dok ne vidimo tko bi se javio", ističe Mlakar.

Razlog moguće Miljenićeve kandidature, Mlakar vidi u njegovom dosljednom provođenju politike Vlade, posebice premijera. "Vjerujem da se pokazao kao jedan od ministara koji u potpunosti, čak i nekritički, provodi politiku vlade, pogotovo politiku koju diktira gospodin Milanović. Sjetimo se slučaja Perković i pravosudne suradnje s zemljama EU, pa onda to i govori o njegovim kvalitetama i kvalifikacijama za to mjesto", zaključuje Mlakar. (T.K/B.V/Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene