Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NOVE REAKCIJE

Milinović ima ciničnu poruku za Penavu i Plenkovića: "Ivane, čujem da nisi nadležan voditi politiku HDZ-a..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava (HDZ) jučer se ponovno obrušio na politiku Vlade i vlastite stranke.

O svemu se oglasio i Darko Milinović, koji je na Twitteru objavio: "Ivane, čujem da nisi nadležan voditi politiku HDZ-a. E, to ti je tako, i ja sam bio 'nadležan' kao i ti i mnogi drugi kada je trebalo skupljati glasove za parlamentarne izbore, a kad sam imao drugačije mišljenje od nadležnih, moja 'nadležnost' je naprasno prestala, ups... pardon, izbačena..." 

Pročitajte i ovo Premijer Andrej Plenković Bez puno komentara Plenković o porukama s mobitela Josipe Rimac: "Nemam pojma tko je AP. To je potpuno nebitno" Gabrijela Kišiček - 1 Analiza Gabrijele Kišiček Tko bi pobijedio u sučeljavanju Milanovića i Plenkovića: "To bi bilo napeto gledati, međutim..."

Milinović je, podsjetimo, isključen iz HDZ-a jednoglasnom odlukom Visokog časnog suda stranke, zbog osobito teške povrede članske obveze.

Riječ je o organiziranju dolaska 100-tinjak članova HDZ-a pretežito iz Gospića u prostorije Središnjice HDZ-a u Zagrebu te njegovim postupcima i javnim nastupima s time u vezi. Gospićki HDZ-ovci u Zagreb su došli tražiti odgovore na situaciju s kojom na lokalnoj razini te stranke nisu bili zadovoljni.

Iako nije izravno prozvao HDZ, Penava je kritizirao politiku koalicijskog partnera SDSS-a, na čelu s Miloradom Pupovcem.

Optužio ih je za dosljednu velikosrpsku politiku, štićenje ratnih zločinaca i izazivanje napetosti u gradu Vukovaru, a kao glavnog krivca imenovao je sustav koji to dopušta. Penava je odbio odgovoriti znači li to da traži raskid koalicije s SDSS-om te napušta li HDZ.

Na to je reagirao predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković, koji je kazao: "Penava nije nadležan za vođenje politike HDZ-a. U njegovoj nadležnosti su nadležnosti koje se tiču Grada Vukovara."

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene