Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Grom usmrtio četvero

Milinović: Dom umirovljenika u Bjelovaru je bio na ilegalnoj lokaciji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar darko Milinović kazao je kako je bjelovarski dom za starije osobe bio na ilegalnoj lokaciji.

Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi imalo je ugovor s bjelovarskim domom za starije i nemoćne 'Moj mir' na adresi Šuflayeva 25, a tragedija u kojoj je četvero ljudi smrtno stradalo dogodila se na drugoj lokaciji koja je ilegalna jer nije upisana u registar Ministarstva, rekao je danas ministar Darko Milinović osvrćući se na prošlotjednu tragediju u Bjelovaru koju je uzrokovao udar groma.

Vlasnica doma nije o premještanju štićenika obavijestila županiju, pa županija stoga nije mogla o tome izvijestiti ministarstvo, a sve detalje trebao biti otkriti nalaz inspekcije koji se očekuje sutra, rekao je Milinović na današnjoj konferenciji za novinare.

Kaže kako smještaj ni jednog štićenika tog doma nije bio financiran sredstvima Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi, a redoviti je nadzor ustanove, koji se radi svake tri godine, obavljen 2009. godine. Tada je protiv vlasnice podnesena prijava prekršajnom sudu zbog manjih nedostataka, kao što je prekoračenje dopuštenog broja štićenika, o čemu je donesena i presuda te izrečena sankcija.

Pročitajte i ovo Gordan Maras, Darko Milinović i Hrvoje Krešić, reporter Dnevnika Nove TV Milinović i Maras o izborima Što se događa iza kulisa kampanje: "On nije žrtvovan da isprovocira Milanovića već mu je Plenković to naredio! A SDP je napravio veliku pogrešku..." Darko Milinović Objavio fotku župana Milinović se na Fejsu šali na Petryjev račun: "Brišem za Zagreb, jer on je opasan lik"

Milinović je podsjetio da inspekcija obavlja i izvanredni nadzor rada pojedine ustanove na temelju podnesene prijave, te se složio da ne bi bilo loše da redovne inspekcije u tim ustanovama budu i češće. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene