Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Milijan Brkić prepisao je 70 posto svog diplomskog rada te će ponovno biti pokrenut postupak oduzimanja zvanja diplomiranog kriminalista koju je tim radom stekao i to sukladno novom pravilniku.


U ožujku 2014. godine Visoka policijska škola donijela je odluke o oduzimanju stručnih naziva za 19 osoba za koje je u provedenom postupku utvrđeno da su u znatnom dijelu ili u cijelosti plagirali diplomske, završne ili specijalističke radove na studijskim programima Visoke policijske škole, a čijom su izradom i obranom stekli odgovarajuće stručne nazive.

Vezani članci Slika nije dostupna Karamarko: Smijenit ćemo Brkića ako Upravni sud potvrdi plagijat Slika nije dostupna Tko će ga zamijeniti?

Međutim, osam osoba, među kojima i Milijan Brkić, podnijeli su tužbe nadležnim upravnim sudovima te je Brkiću, zbog proceduralne greške, diploma bili vraćena. Nije bilo upitno radi li se o plagijatu, no problem je nastao u tome što mu je zvanje oduzela kriva osoba čime je počinjena ranije spomenuta proceduralna greška.

U međuvremenu, na snagu je stupio novi Pravilnik o o postupku oduzimanja stručnog ili akademskog naziva ili stupnja te će novi postupak od strane Visoke policijske škole biti proveden sukladno njemu, stoji u odgovoru MUP-a na upit Nove TV.

Protiv dvojice nastavnika Visoke policijske škole, koji su kao mentori propustili voditi i usmjeravati studente prilikom izrade radova te dopustili da radovi budu obranjeni iako su znali i morali znati da su radovi prepisani iz ranijih radova pod njihovim mentorstvom, sukladno odredbama Zakona o policiji pokrenuti su disciplinski postupci zbog teže povrede službene dužnosti. U provedenom disciplinskom postupku utvrđena je njihova odgovornost te je jednom nastavniku izrečena disciplinska kazna prestanka državne službe, a drugom uvjetna kazna prestanka državne službe uz rok kušnje od 10 mjeseci te je premješten na drugo radno mjesto.

 


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju