Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DVOSTRUKO SLAVLJE

Milijan Brkić o novoj diplomi: "Dvaput je dvaput..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Milijan Brkić ima razloga za dvostruko slavlje. Jučer je diplomirao, a danas mu je rođendan.

Potpredsjednik Sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić na pločicu sa svojim imenom ubuduće može stavljati i kraticu struč. spec. crim. Brkić je, naime, konačno diplomirao i time postao stručni specijalist kriminalistike.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bivši Plenkovićev zamjenik Milijan Brkić zaražen koronavirusom, hospitaliziran je u zagrebačkoj bolnici Slika nije dostupna Našao novi posao Plenković o Milijanu Brkiću: "Mi nikoga ne izbacujemo, jedino ako nije jako čudan."

"Milijan Brkić, rođen 25. listopada 1970. u Ljubuškom, Bosna i Hercegovina, završio je dana 24. listopada 2017. godine na Visokoj policijskoj školi u Zagrebu specijalistički diplomski stručni studij Kriminalistika u trajanju od dvije godine, položio sve propisane ispite, udovoljio svim drugim propisanim obvezama, stekao 120 ECTS bodova i stručni naziv "stručni specijalist kriminalistike" (struč. spec. crim.) kao i sva prava koja mu pripadaju po propisima Republike Hrvatske", stoji u uvjerenju kojeg je Brkiću izdala Visoka policijska škola, doznaje Nova TV.

Brkić se duhovito osvrnuo na svoju ponovljenu diplomu.

"Dvaput je dvaput..."

"Znate kako kažu u narodu, dvaput je dvaput. Cijela je javnost upoznata s mojim slučajem. Bio sam izvrgnut nepravednom progonu. Cijeli postupak je pokrenut iz političkih razloga. Da nisam bio na poziciji glavnog tajnika HDZ-a, to nikad ne bi bilo pokrenuto. Visoki upravni sud donio je odluku da mi je diploma oduzeta nezakonito i nakon toga je Policijska akademija ponovno pokazala postupak. Ja sam odlučio svima pokazati da mogu i dva put diploimirati na istom fakultetu, iako bi bilo bolje da sam diplomirao na dva fakulteta.Jučer sam obranio rad i to je za mene završena priča. Okrećem novu stranicu života", kazao je Brkić i dodao da je tema novog rada bila "Strategijski menadžment u državnoj upravi RH".

"Sve je već izmišljeno"

Upitan hoće li možda sada neki budući ministar uprave prepisati nešto iz njegova diplomskog rada, Brkić odgovara:

"Vidjet ćemo, svatko od svakoga nešto prepiše. Bože moj, sve je izmišljeno na ovom svijetu. Prepisivanje u tom smislu... uvijek je dobro pokupiti od onih što znaju, samo se iz političkih razloga to digne na neke nove razine", kazao je Brkić i dodao da bi 99 posto diplomskih radova trebalo ukinuti kad bi se svaki secirao kao njegov.

Brkić ima razloga za dvostruko slavlje jer, osim što je diplomirao u utorak, danas mu je 47. rođendan. 

Vijest o diplomi političara ne bi bila neka vijest da se ne radi upravo o Brkiću koji je već jednom diplomirao 2011. godine. Njegov diplomski rad "Organizacijske razine MUP-a RH" zainteresirao je javnost nakon tvrdnji da se radi o plagijatu, nakon čega ga je Visoka policijska škola poništila.

Brkić, međutim, nije ostao bez zvanja diplomiranog kriminalista, ali je lani dobio rok od godinu dana u kojem mora napisati novi diplomski rad.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene