Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zdravstveni odgoj

Milanović kritičarima: A da ja osnujem udrugu zbog udžbenika iz povijesti?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Milanović nije se posljednjih dana uključivao u polemiku oko zdravstvenog odgoja, no danas je pozvao protivnike zdravstvenog odgoja da pokušaju naći kompromis.

Cijelu polemiku nazvao je ružnom i lošom. Progovorio je i kao otac djece koji se školuju i uče neke stvari s kojima se on ne slaže.

>> Nastavnici: Rasprava o 'navlačenju kondoma na krastavac' je dimna zavjesa

Rekao je kako se bavi mišlju o 'legitimnoj provokaciji', da osnuje udrugu roditelja koji se ne slažu s nekim rečenicama iz udžbenika povijesti. 'To je protivno mom svjetonazoru, ali iz nekog razloga prelazim preko toga', kazao je Milanović te dodao da se može razmišljati i o nekim dijelovima školske lektire, o značajnim književnicima o kojima djeca uče, a koji su bili antisemiti.

Pročitajte i ovo U Splitu su ponovo osvanuli uvredljivi grafiti - 6 Tri kaznena djela Policija uhvatila grafitera koji je blatio Milanovića i druge političare, poznato odakle je Gabrijela Kišiček - 1 Analiza Gabrijele Kišiček Tko bi pobijedio u sučeljavanju Milanovića i Plenkovića: "To bi bilo napeto gledati, međutim..."

'Imam problem da se to uči u školama i da se na taj način valorizira takav književnik. Da osnujem udrugu? Je li to ispravan put? Možda jest, ali to nije moj put', rekao je Milanović, pozivajući sve da 'shvatimo kolike su mogućnosti društva, njegova rastezljivost i mogućnost da podnese konflikt'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene