Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predsjednik u Varaždinu

Milanović objavio imena: Ove bi ljude htio za ministre u vladi nacionalnog spasa

Zoran Milanović je u srijedu obišao obnovljenu zgradu Gradske vijećnice Grada Varaždina i sastao se s predstavnicima gradske uprave. Kasnije se obratio medijima.

Tijekom svog posjeta Varaždinu, predsjednik Republike Zoran Milanović je u srijedu više puta ponovio kako želi formirati Treću Republiku i Vladu nacionalnog spasa.

"Nitko neće resor obrane, vidjeli smo kako obrana izgleda kad je se dohvate HDZ-ovci – očajno. Vidim Hranja kao ministra obrane, vidim Marekovića, vidim Lalovca u Vladi, u financijama, Zvonka Mršića, Marijana Marekovića kao ministra branitelja. Velibor Mačkić, profesor. To su uglavnom nestranački ljudi, jedino što nema nijedne žene, poradit ćemo na tome", rekao je Milanović, a prenosi N1.

"Plenković je HDZ potpuno lišio bilo kavog karaktetra osim lopovskog, i što je bilo ideologija je maknuto i sad je samo lopovluk", kazao je predsjednik Milanović, a onda se još jednom osvrnuo na ministra Olega Butkovića s kojim se zadnjih dana žestoko prepire.

"Dečko, ti si ukrao, iznuđivao. Za to se ide u zatvor. I ići će se", komentirao je Milanović.

Pročitajte i ovo Financiranje kampanje Objavljeni izvještaji Financiranje kampanje: Koalicija SDP-a potrošila više od milijun eura, HDZ gotovo polovinu platio donacijama

Nakon toga, svoje mišljenje je dao i na temu poruka Josipe Pleslić, ranije Rimac.

"30 ministara kasnije… Dok sam ja vodio Vladu jedna osoba je u vrlo čudnim okolnostima optužena radi jednog meni nejasnog djela. Nitko više. Ovo sad, što je ovo? Iz još jedne epizode iz mobitela imate materijala za pet optužnica, ovo što su pričali Rimac i ovaj krčmar, to je kažnjivo, iznuda. Ovo je dokazano. Ti si iznuđivao od kooperanta ministarstva kojem si na čelu. Može bajadera, bombonjera, kalkulator, karburator, posao za prijatelja Josipe Rimac. Čista iznuda, kriminalci", istaknuo je.

U svom današnjem istupu ustvrdio i je i da je na izbore,nakon što je bio premijer, izašao dva puta.

"Svaki put je opcija koju sam vodio imala preko 30% glasova, prvi put su nas pokrali, drugi put je Plenković dobio za dlaku", rekao je.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Osuo paljbu Milanović ponovno žestoko udario po Plenkoviću i HDZ-u: "Još nije odgovorio kako je nestalo 139 milijuna eura iz Ine"

Poslao je ponovno poruku Butkoviću.

"Kupuj prugasto odijelo! Uhvaćen si u kaznenom djelu, bit će ti suđeno, i svima, onima koji su plin ukrali", zaključio je predsjednik Republike Zoran Milanović.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene