Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U povodu 100 dana nove Vlade Ive Sanadera, predsjednik SDP-a Zoran Milanović izjavio je da treba mjeriti ukupne rezultate u prethodne četiri godine budući da se radi o istoj ekipi koja je vladala zemljom, a o njezinim rezultatima najbolje govori nedavni sindikalni prosvjed.


'To je Vlada bez vizije, bez jasnog cilja, koja zemlju vodi slučajno i stihijski, ma što se dogodilo', rekao je Milanović novinarima u sjedištu SDP-a.

Vezani članci Slika nije dostupna Video: Ivo Sanader prije četiri godine kao Zoran Milanović danas Slika nije dostupna 'Ako Sanader već ima zamjene za ministre, znači da Vlada ne valja'

Predsjednik SDP-a smatra da Hrvatska treba hitne reforme jer je to civilizacijsko pitanje i pitanje njezina uspjeha.

No, koliko smo u tome uspješni govori i izjava njemačkog predsjednika Horsta Koehlera, koji je negodovao zbog problema na koje njemački ulagači nailaze u Hrvatskoj, zbog slabog funkcioniranja institucija i korupcije.

Osvrćući se na produljenu stanku u radu Hrvatskog sabora, Milanović je ocijenio kako je Sabor podcijenjeno tijelo i glasačka mašinerija Vlade, dok je Vlada ta koja daje ritam i donosi propise.

Neaktivnost Sabora želja je vodstva HDZ-a i rezultat nesposobnosti Vlade, i tako će biti i ubuduće, ocijenio je Milanović.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju